Uppsala universitet, Institutionen för freds- och konfliktforskning

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Institutionen för freds- och konfliktforskning grundades 1971 med syftet att bedriva forskning och erbjuda utbildning inom området fred- och konfliktstudier. Institutionen är idag en ung, dynamisk och internationell arbetsplats med ca 70 medarbetare och ca 300-400 studenter från hela världen. Mer om institutionens verksamhet finns på http://www.pcr.uu.se.

Till institutionen och projektet “Vulnerable Cities: Conflict prevention in urban planning, urban regeneration & urban governance” söker vi en forskare för en tidsbegränsad anställning.

Arbetsuppgifter
Forskaren kommer att bedriva kvantitativ och kvalitativ forskning inom projektet “Vulnerable Cities: Conflict prevention in urban planning, urban regeneration & urban governance.” Projektet undersöker hur urbant våld kan kopplas till väpnade konflikter i städer och vilka strategier för konfliktförebyggande som framgångsrikt kan användas för att förhindra eskalering av urbant våld och väpnad konflikt. Forskaren ska tillsammans med medarbetare inom projektet analysera och samla in data om mönster och orsaker till urbana konflikter - globalt och i Nairobi - samt sprida resultaten genom publikationer och deltagande i konferenser. Arbetet är i stor utsträckning självständigt men består även av att samförfatta akademiska artiklar. Forskaren ska dessutom i samarbete med andra projektmedarbetare, vara redaktör för ett specialnummer på temat urbant våld samt undervisa upp till 20 %.

Kvalifikationer
Doktorsexamen i freds- och konfliktforskning, statsvetenskap eller ett relaterat samhällsvetenskapligt ämne. Avancerad kunskap om statistisk metod inklusive statistiska program (Stata eller R). Avancerad kunskap om kvalitativ metod inklusive forskningsintervjuer. Bred kunskap om projektets ämne, inklusive orsakerna till konflikt, konflikthantering och stadens förutsättningar. Bra samarbetsförmåga.

Önskvärt/meriterande i övrigt:
Erfarenhet av att analysera globala våldsmönster. Erfarenhet av fältarbete i vålds- och konfliktpåverkade områden. Erfarenhet av fältarbete och datainsamling i Afrika, särskilt i Nairobi, Kenya.

Ansökningar: Ansökningar måste innehålla 1) ditt CV, inklusive lista med publicerade artiklar, 2) doktorsbevis, 3) ett personligt brev med en kort beskrivning av dig själv och dina färdigheter/erfarenheter samt en motivering till varför du söker denna tjänst (1-2 sidor).

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2019-01-01 eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2019-06-30.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av Kristine Höglund
kristine.hoglund@pcr.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 9 november 2018, UFV-PA 2018/3493.

Anställningsform Befristeter Arbeitsvertrag länger als 6 Monate
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2018/3493
Facklig företrädare
  • Per Sundman, Saco-rådet, 018-471 1485
  • Suzanne Borén Andersson, TCO/ST, 018-471 6251
  • Ellena Papaioannou, Seko, 018-471 3315
Publicerat 2018-10-25
Sista ansökningsdag 2018-11-09

Zurück zu Stellenangeboten