Uppsala universitet, Institutionen för läkemedelskemi

Institutionen för Läkemedelskemi vid Uppsala universitet är en stark och internationell forskningsmiljö. Institutionen har ca 85 medarbetare och här arbetar doktorander, lärare, forskare och administratörer nära varandra i en kreativ och öppen miljö. Mer information om institutionen finns på www.ilk.uu.se.

Tjänsten är placerad i forskargrupp Theranostics hos Olof Eriksson (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=olof+eriksson) vilken är associerad vid Science For Life Laboratory (http://www.scilifelab.se) och fokuserar på nya in vivo-avbildningsmetoder för ökad förståelse av sjukdomsutveckling och terapi inom metabola sjukdomar och onkologi. Forskningen bedrivs i anslutning till Plattformen för Preklinisk PET-MRI.

Arbetsuppgifter: Arbetet fokuserar på att utveckla nuklear-medicinska metoder för in vivo-avbildning av inflammatoriska processer samt beta cells-massa.

Metoderna kommer användas för studie av sjukdomsprocesser inom modeller av cancer och diabetes. Preklinisk utveckling inkluderar radioaktiv märkning av molekyler (radiokemi) samt in vitro (cell-system, autoradiografi) och in vivo-utvärdering (PET avbildning, biodistribution, dosimetri) av radioaktivt märkta spårsubstanser.

I arbetet ingår även aktivt deltagande i den dagliga driften och uppgifterna för laboratoriet, handledning av forskarstuderande och deltagande i skrivande av forskningsansökningar och publikationer. Begränsade undervisnings- och administrativa uppgifter ingår till högst 20 %, handledning inkluderad.

Kvalifikationer: För att kvalificera sig för anställningen som postdoktor ska doktorsexamen, eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen i molekylär avbildning, biologi, kemi eller relaterade ämnen vara avlagd. Främst kommer de i fråga för anställning som avlagt doktorsexamen högst tre (3) år före ansökningstidens utgång. Om det finns särskilda skäl kan examen vara äldre än tre år. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer etc.

Bedömningen av ansökningarna baseras framförallt på den sökandes förmåga att bedriva självständig forskning grundad i vetenskaplig skicklighet. Större vikt fästs vid kvaliteten på enskilda vetenskapliga arbeten än på mängden publikationer.

Önskvärt/meriterande i övrigt: God kommunikationsförmåga.

Din ansökan bör innehålla:

  • Personligt brev gällande lämplighet, intresse för positionen och forskningsintresse (högst 2 sidor)
  • CV
  • Examensbevis
  • Komplett lista över publikationer
  • Kontaktuppgifter till minst två referenspersoner

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2019-01-01.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning i två år.

Anställningens omfattning: 100 %.

Upplysningar om anställningen lämnas av: bitr universitetslektor Olof Eriksson, olof.eriksson@ilk.uu.se, tel. 0707-903054 och prefekt Anders Karlén, anders.karlen@ilk.uu.se, tel. 018-4714293.

Välkommen med din ansökan senast 2018-11-30, UFV-PA 2018/3655.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2019-01-01
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2018/3655
Facklig företrädare
  • Ellena Papaioannou, Seko, 018-471 3315
  • Suzanne Borén Andersson, TCO/ST, 018-471 6251
  • Per Sundman, Saco-rådet, 018-471 1485
Publicerat 2018-10-30
Sista ansökningsdag 2018-11-30

Tillbaka till lediga jobb