Uppsala universitet, Institutionen för cell- och molekylärbiologi

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Institutionen för cell- och molekylärbiologi (ICM) är en av de mest internationella, interdisciplinära och framstående forskningsinstitutionerna inom molekylär biovetenskap i Europa. Institutionens forskning sträcker sig från cellbiologi till biofysik.

En postdoktorstjänst i beräkningskemi finns i David van der Spoel’s forskargrupp. Gruppen arbetar med utveckling av kraftfält för molekylsimuleringar. Storskaliga kvantkemiska beräkningar används tillsammans med databaser av experimentella data som fundament. Vi använder ett eget mjukvarubibliotek baserad på GROMACS för att förfina modellerna. Modellerna testas genom simuleringar av vätskor och biologiska system.

Arbetsuppgifter: Att genomföra storskaliga simuleringar av kemiska och biologiska system och utvärdera resultaten genom att jämföra med experimentella data eller data från kvantkemiska beräkningar. Exempelvis studeras fysikaliska egenskaper av vätskor och gaser som ett led i utveckling av ett nytt kraftfält för molekylsimuleringar. Utveckling av programvaror i GROMACS-miljön samt skript i Python. Parameterisering av kraftfält.

Kvalifikationskrav: Doktorerad i kemi, fysik eller motsvarande med specialisering i till exempel fysikalisk kemi, kvantkemi, statistisk mekanik, molekylsimulering. Mycket bra kunskaper i programmering krävs, främst C++11 och Python. Erfarenhet av att arbeta med stora datamängder eller högprestanda datorer är meriterande. Doktorsexamen ska vara avlagd högst tre år före ansökningstidens utgång.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: Snarast

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 2 år

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av
David van der Spoel (email: davidvanderspoel@icm.uu.se, Tel: 018-471 4205)

Välkommen med din ansökan senast den 26 mars 2018, UFV-PA 2018/630.

Anställningsform Befristeter Arbeitsvertrag länger als 6 Monate
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2018/630
Facklig företrädare
  • Ellena Papaioannou, Seko, 018-471 3315
  • Suzanne Borén Andersson, TCO/ST, 018-471 6251
  • Per Sundman, Saco-rådet, 018-471 1485
Publicerat 2018-02-26
Sista ansökningsdag 2018-03-26

Zurück zu Stellenangeboten