Uppsala universitet, Byggnadsavdelningen

Byggnadsavdelningen tillhör universitetsförvaltningen som är en stöd- och servicefunktion till universitetsledningen och kärnverksamheten, forskning och utbildning. Avdelningen ansvarar för allt från strategisk lokalplanering, om- och nybyggnadsprojekt, löpande lokaladministration, lokal- och tentamensbokning till arbete med miljöfrågor, fysisk arbetsmiljö och lokalvård.

Enheten för administrativt schemastöd och tentamenssamordning handhar administrationen av universitetets schema- och lokalbokningssystem Timedit samt samordningen av universitetets centrala tentamina.

Vid universitetet finns det i nuläget 1280 fasta tentamensplatser fördelat på 8 lokaler i storleksordning 90-300 platser.

Arbetsuppgifter
Som platsansvarig tentamensvakt vid Uppsala universitet medverkar du till att examinationer genomförs rättssäkert och att Uppsala universitets riktlinjer för tentamen följs. Examination av studenter är en av Uppsala universitets viktigaste uppgifter, och kvaliteten i examinationen är av största vikt för trovärdigheten i de betyg och examina som Uppsala universitet utfärdar. Tentamenstillfällen genomförs i lokaler spridda över Uppsala. Vid varje arbetspass representerar du Uppsala universitet och blir därmed en aktiv del av Uppsala universitets varumärke.

När du arbetar som platsansvarig är din huvudsakliga uppgift att tillse att tentamen kan genomföras på ett rättssäkert sätt. Arbetsuppgiften är att tillse att de tenterande studenterna ges möjlighet att skriva tentamen under ordnade och trygga former. Detta innebär, förutom att få studenterna att känna sig välkomna, även att hålla ordning, kontrollera och övervaka studenterna under tentamenstillfället. Den platsansvariga skall även tillse att det specifika arbetspasset planeras och struktureras i enlighet med universitetets riktlinjer för skriftliga tentamina. Du har även ansvar för att tillse att förråd av arbetsmaterial är påfyllt och tentamenslokalen iordningställd.

Tentamina utförs antingen i pappersform eller digitalt, där den digitala delen ökar snabbt. Under digitala tentamina ansvarar du som platsansvarig tentamensvakt för enklare datorstöd till studenterna, vilket främst innebär att vara behjälplig vid inloggningar. Du kommer även att monitorera studenterna i den digitala examinationsmiljön Inspera. I samband med tentamina informerar du studentgrupperna muntligt på både svenska och engelska gällande riktlinjer och säkerhetsföreskrifter, delar ut och tar emot tentor samt genomför administrativt och övrigt arbete i samband med detta. Det är även av stor vikt att du har känsla för service och professionellt bemötande. Du kommer att arbeta i olika arbetslag vid olika tillfällen. Samarbete mellan olika arbetslag är vanligt förekommande.

Som platsansvarig tentamensvakt vid Uppsala universitet kommer du att arbeta i en verksamhet som periodvis har mycket hög arbetsbelastning, medan andra perioder är lugnare. Schemaläggning sker månadsvis. Det genomförs salstentamen 280 dagar om året dock inte i samma omfattning varje dag.  Vi söker dig som kan disponera din tid utefter denna typ av schemaläggning. En förutsättning för att genomföra arbetsuppgifterna är att du är rörlig och obehindrat kan röra dig i tentamenslokalen i upp till 5 timmar. Arbetspass ligger fördelat på veckans alla dagar och sker vanligen mellan 7-13 samt 13-18.

Som platsansvarig tentamensvakt hos oss får du inte vara student vid Uppsala universitet.

Kvalifikationskrav

 •  Ge information till större grupper av människor 
 •  Bemöta människor i stressade situationer 
 •  Erfarenhet av administrativt arbete
 • Du har mycket god datorvana främst i PC-miljö
 • Du har erfarenhet av och är bekväm med att arbeta i Windowsmiljö och kan ta till dig ny teknik och nya program
 • Du har också mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet så som god samarbetsförmåga samtidigt som du är självgående för att kunna utföra alla moment/uppgifter. Du är ansvarstagande och har hög servicekänsla. Du är även kvalitetsmedveten och strukturerad i ditt arbete. I arbetet som platsansvarig tentamensvakt leder du för det mesta ett mindre arbetslag, därför lägger vi stor vikt vid att du trivs med att arbeta i grupp och har lätt för att samarbeta och koordinera.

Önskvärt/meriterande i övrigt

 • Erfarenhet av liknade arbetsuppgifter
 • Du har erfarenhet från arbete i serviceyrken
 • Det är meriterande om du behärskar andra språk utöver svenska och engelska
 • Du har studerat på universitet/högskola
 • Du har erfarenhet av arbete med personer med funktionsvariationer
 • Du har erfarenhet av arbete med det digitala tentamenssystemet Inspera 

Om anställningen 
Anställningen är tillsvidare. Omfattningen är 25-50 %. Tillträde 6 augusti eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Gruppchef Per Sköld, 0701679840, per.skold@uu.se

I denna rekrytering har vi ersatt det personliga brevet med frågor som du besvarar i samband med din ansökan. Svaren kommer att användas som en del i urvalsprocessen.

Välkommen med din ansökan senast den 13 juni 2024, UFV-PA 2024/1966.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 25-50%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2024/1966
Facklig företrädare
 • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
 • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
 • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2024-05-30
Sista ansökningsdag 2024-06-13

Tillbaka till lediga jobb