Uppsala universitet, Nationellt centrum för kvinnofrid (NCK)

Vill du arbeta med forskning om genusrelaterat våld, med stöd av kompetenta och trevliga kollegor i en internationell miljö? Vill du ha en arbetsgivare som satsar på ett hållbart medarbetarskap och erbjuder trygga, förmånliga arbetsvillkor? Välkommen att söka anställning som forskningsassistent i projektet En egen plats – stadigvarande boende för våldsutsatta på Uppsala universitet.

Nationellt centrum för kvinnofrid (NCK) vid Uppsala universitet arbetar på regeringens uppdrag med att höja kunskapen på nationell nivå om mäns våld mot kvinnor, hedersrelaterat våld och förtryck samt våld i samkönade relationer.

Det aktuella forskningsprojektet undersöker hur kvinnor som behövt lämna sina hem på grund av våld erfar vägen till stadigvarande boende, samt vilken betydelse olika boendelösningar har för våldsutsattas platsidentitet, hälsa och livskvalitet. Projektet kommer bidra till utveckling av kommuners riktlinjer, arbetssätt och samverkansformer för att stärka våldsutsattas tillgång till stadigvarande boende.

Arbetsuppgifter
Arbetet innefattar administrativa uppgifter som att dokumentera möten och andra aktiviteter inom forskningsprojektet, transkribera intervjuer, hålla kontakt med verksamheter och deltagare som medverkar i projektet, samla in skriftliga riktlinjer och policys från de medverkande verksamheterna och genomföra inledande kodning av intervjumaterial och annan kvalitativa data. Arbetet innefattar även administration av enkätundersökning vilket inkluderar att skapa en digital version av enkäten i ett enkätprogram samt visst arbete med databearbetning i Excel och SPSS. Ytterligare arbetsuppgifter kan tillkomma.

Kvalifikationskrav
Du bör ha en grundexamen (minst kandidatnivå) eller vara i slutfasen av en högskoleutbildning inom kriminologi eller närliggande område samt ha erfarenhet av målgruppen våldsutsatta kvinnor. Du bör även ha tidigare erfarenhet av att arbeta inom forskningsprojekt som forskningsassistent eller motsvarande. Genomförda kurser i kvantitativ metod och statistik samt erfarenhet av Excel och SPSS är ett krav. Kunskap och erfarenhet av kvalitativa metoder är meriterande.

Särskild vikt läggs vid personliga egenskaper så som god samarbetsförmåga, noggrannhet, lyhördhet och god förmåga att organisera arbetet. Du bör ha god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift, och att anpassa kommunikationen efter

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad, 6 månader. Omfattningen är 50 %. Tillträde 1 juli 2024 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Sara Skoog Waller, sara.skoog.waller@nck.se

Välkommen med din ansökan senast den 11 juni 2024 , UFV-PA 2024/1939.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-07-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2024/1939
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2024-05-29
Sista ansökningsdag 2024-06-11

Tillbaka till lediga jobb