Uppsala universitet, Institutionen för medicinska vetenskaper

Institutionen för medicinska vetenskaper är en stor klinisk institution med ca 250 anställda och över 900 personer som är anknutna via Akademiska Sjukhuset. Institutionen har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inom en rad områden. Forskningen äger rum i nära anslutning till den kliniska verksamheten vid Akademiska sjukhuset och omfattar såväl grundläggande studier kring sjukdomsorsaker som utveckling och utvärdering av förbättrad diagnostik och nya behandlingsmetoder. Mer om institutionens verksamhet finns på www.medsci.uu.se

Är du nyfiken på det snabbt växande området bioteknik? Vill du arbeta tillsammans med forskare och bioinformatiker i en dynamiskt och kreativ miljö vid en av Europas största verksamheter för DNA-analyser? Som forskningsingenjör vid SNP&SEQ-teknologiplattformen kommer du att vara delaktig i arbetet med prover i forskningsprojekt med olika typer av genetiska frågeställningar och du kommer att arbeta med senaste metoderna och instrumenten för genomikanalyser.

SNP&SEQ-teknologiplattformen är en del av den Nationella Infrastrukturen för Genomik (NGI) vid SciLifeLab i Uppsala. SNP&SEQ erbjuder service med moderna storskaliga metoder och applikationer inom sekvensering (NGS), SNP-genotyping och proteomik till uppdragsgivare inom svensk akademi och industri, och även till internationella uppdragsgivare. Verksamheten består av en multidisciplinär grupp av forskare, projektkoordinatorer, forskningsingenjörer, bioinformatiker, systemutvecklare och systemadministratörer. Mer om SNP&SEQ:s verksamhet finns att läsa på: https://www.uu.se/forskning/snpseq

Arbetsuppgifter
Anställningarna är förlagda till NGI-Uppsala (SNP&SEQ-teknologiplattformen) och omfattar arbete i vårt laboratorium för SNP-genotypning. Arbetet som forskningsingenjör innefattar alla steg i laboratoriet, från kvalitetskontroll av inkomna DNA-prover, genomförande av de laborativa stegen för SNP-genotypning och även sammanställning och kvalitetskontroll av resultaten. Det laborativa arbetet är till stor del automatiserat med pipetteringsrobotar, men även manuellt molekylärbiologiskt/laborativt arbete förekommer.

I arbetet ingår hantering, underhåll och vid behov felsökning av de instrument som används i verksamheten.

Kvalifikationskrav
Vi söker två personer som brinner för att jobba på lab och som har förmågan att snabbt ta till sig nya metoder. För dessa tjänster söker vi specifikt dig med:

 • Universitets- eller högskoleexamen (masternivå) med inriktning mot molekylärbiologi, bioteknik, kemiteknik, molekylärgenetik eller annan likvärdig inriktning.
 • Minst 6 månaders arbetslivserfarenhet från ett molekylärbiologiskt laboratorium.
 • Praktisk erfarenhet av laboratoriearbete med DNA.
 • Praktisk erfarenhet av laboratoriearbete med molekylärbiologiska metoder såsom PCR.
 • Praktisk erfarenhet av laborativt arbete med arraybaserad SNP-genotypning eller metyleringanalys med Illuminas Infinium assay.
 • Erfarenhet av arbete med pipetteringsrobotar.
 • Erfarenhet av arbete med Illuminas Genome Studio för kvalitetskontroll av genotypningsresultat.
 • Mycket god datorvana.
 • Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift.
 • Mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift.
 • Dokumenterad erfarenhet av arbete i ackrediterad miljö.
 • Erfarenhet av laborativt arbete med stora provserier.
 • Erfarenhet av arbete i LIMS-system (Laboratory information management system).

Vi söker dig med initiativförmåga, noggrannhet, ansvarskänsla samt god förmåga till både självständigt arbete och arbete i grupp. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper, såsom positiv attityd till serviceverksamhet och god samarbetsförmåga. Då verksamheten är ackrediterad är noggrann dokumentation av det dagliga arbetet en viktig del av arbetsuppgifterna.

Om anställningen
Tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas. Omfattningen är heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Gruppchef för laboratorieverksamheten vid SNP&SEQ-teknologiplattformen Johanna Lagensjö, Johanna.Lagensjo@medsci.uu.se eller Enhetschef för SNP&SEQ-teknologiplattformen, Ulrika Liljedahl, Ulrika.Liljedahl@medsci.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 7 juni 2024, UFV-PA 2024/1914.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2024/1914
Facklig företrädare
 • Seko Universitetsklubben, seko@uu.se
 • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
 • Saco-S-föreningen, saco-s@uu.se
Publicerat 2024-05-24
Sista ansökningsdag 2024-06-07

Tillbaka till lediga jobb