Uppsala universitet, Institutionen för organismbiologi

Vill du arbeta med forskning under expedition till Östgrönland, med stöd av kompetenta och trevliga kollegor i en internationell miljö? Vill du ha en arbetsgivare som satsar på ett hållbart medarbetarskap och erbjuder trygga, förmånliga arbetsvillkor? Välkommen att söka anställning som forskare på Uppsala universitet.

Vid institutionen för organismbiologi bedriver vi undervisning och forskning om evolution, utveckling och funktion på organismnivå. Vi studerar också de djupaste förgreningarna i livets träd med hjälp av bioinformatik och experimentella molekylära tekniker. Forskning om hur kemikalier av antropogent ursprung interagerar med cellfunktioner och ger upphov till långvariga hälsoeffekter på människor och djur utförs också. För mer information se www.iob.uu.se.

Arbetsuppgifter
Delta i paleontologiska utgrävningar under en expedition till Östgrönland, inklusive att vara delaktig i identifiering och klassificering av fossila vertebrater i fält samt att vara behjälplig med för- och efterarbete (packning och uppackning av utrustning, planering av utgrävningarna, kurering av insamlat material) nödvändigt för expeditionens genomförande.

Kvalifikationskrav
Doktorsexamen i biologi, med djupa kunskaper om vertebratpaleontologi. Dokumenterad erfarenhet av vetenskaplig expedition i polarområde, särskilt Östgrönland.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Ett positivt sinne och god samarbetsförmåga, även under hårda yttre förhållanden, är ett måste. För att säkerställa personlig lämplighet krävs referensperson, med namn och telefonnummer.

Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad, 17 juni - 31 augusti. Omfattningen är heltid. Tillträde: 2024-06-17 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala/Grönland

Upplysningar om anställningen lämnas av: Daniel Snitting, daniel.snitting@ebc.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 11 juni 2024, UFV-PA 2024/1913.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-06-17
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2024/1913
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2024-05-27
Sista ansökningsdag 2024-06-11

Tillbaka till lediga jobb