Uppsala universitet, Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap

Är du intresserad av att arbeta med preferensstudier och avancerad statistisk analys, med stöd av kompetenta och trevliga kollegor i en internationell miljö? Söker du en arbetsgivare som satsar på hållbart medarbetarskap och erbjuder trygga och goda arbetsvillkor? Välkommen att söka en forskartjänst vid Uppsala universitet.

Centrum för forsknings- & bioetik

Vi identifierar och reder ut aktuella etiska frågor med hjälp av filosofiska, empiriska och normativa angreppssätt. Vi bidrar med kompetensutveckling, begreppsliga verktyg och praktisk vägledning för forskning och innovation, policy, beslutsfattande och klinisk verksamhet.

Du kommer att få möjlighet att samarbeta med forskare från olika discipliner (psykologi, filosofi, juridik och folkhälsa) på internationell nivå. Denna tjänst kommer att vara en möjlighet att bygga upp ett långsiktigt samarbete och engagera sig med internationella intressenter inom området forskning om multipel skleros.

Arbetsuppgifter 
De huvudsakliga arbetsuppgifterna kommer att vara att metodologiskt stödja det befintliga teamet, att utveckla kodning och planera för statistisk analys i preferensstudier (DCE, BWS) men också att utföra empiriskt arbete (löpande intervjuer och fokusgrupper i internationella miljöer). Skrivfärdigheter inom detta specifika område kommer att vara obligatoriska, liksom erfarenheter av de nämnda kvantitativa och kvalitativa metoderna. Du kommer att bidra till att skriva vetenskapliga artiklar om preferenser hos patienter som lider av multipel skleros när det gäller förebyggande behandlingsalternativ.

Kvalifikationskrav
För tjänsten krävs en utbildning på postdoktoral nivå med minst 2 års erfarenhet. Du är självständig och kreativ, har lätt för att arbeta i internationella och multidisciplinära miljöer och talar och skriver flytande engelska och svenska. Pedagogiska färdigheter är ett plus eftersom kommunikation och undervisning kan ingå i arbetsuppgifterna. Som forskare vid ett etikcentrum vill vi att du kan uppvisa erfarenhet av policyarbete eller etiskt arbete. Goda kunskaper om programvaror för kvalitativ analys (Atlas.ti, Nvivo), behärskning av verktyg för enkätdesign (t.ex. Sawtooth) och kompetens inom statistisk analys med R är krav för denna tjänst.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Bevisad erfarenhet av preferensstudier är meriterande, med minst en publikation inom området i en vetenskaplig tidskrift med IF > 1.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad, 11 månader. Omfattningen är deltid/50 %. Tillträde juni 2024 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Sylvia Martin, sylvia.martin@crb.uu.se +33688478885.

Välkommen med din ansökan senast den 31 maj 2024, UFV-PA 2024/1706.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enl överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2024/1706
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2024-05-17
Sista ansökningsdag 2024-05-31

Tillbaka till lediga jobb