Uppsala universitet, Institutionen för medicinska vetenskaper

Amanuens för fristående kursen Psykiatri

Institutionen för medicinska vetenskaper är en stor klinisk institution med ca 250 anställda och över 900 personer som är anknutna via Akademiska Sjukhuset. Institutionen har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inom en rad områden. Forskningen äger rum i nära anslutning till den kliniska verksamheten vid Akademiska sjukhuset och omfattar såväl grundläggande studier kring sjukdomsorsaker som utveckling och utvärdering av förbättrad diagnostik och nya behandlingsmetoder. Mer om institutionens verksamhet finns på www.medsci.uu.se

Arbetsuppgifter
Amanuensens huvuduppgift är rättning av inlämningsuppgifter och kursadministration. Kursen är uppdelad i sex moment. I dessa ingår inlämningsuppgifter, både individuella och gruppuppgifter. Du kommer ha kontakt med studenterna digitalt, rätta deras uppgifter, ge återkoppling, monitorera deras gruppdiskussioner. Du rättar inlämningsuppgifterna med stöd från ordinarie lärare. Du arbetar i digitala plattformen Studium.

Kvalifikationskrav
Som sökande önskar vi att du är aktivt studerande på Läkarprogrammets senare del, och har godkänd psykiatrikurs, alternativt har motsvarande kompetens. Arbetet som amanuens innebär många sociala kontakter, varför det är viktigt att ha en mycket väl utvecklad samarbetsförmåga samt förmåga att kommunicera på ett lyhört sätt. Mycket stor vikt läggs vid personliga egenskaper som noggrannhet, struktur och flexibilitet. Goda kunskaper i svenska krävs.

Anställningsvillkor
Anställning som amanuens regleras i Högskoleförordningen 5 kap. Bara den som är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå får anställas som amanuens (HF 5 kap §10). 

Önskvärt/meriterande i övrigt
• Erfarenhet av undervisning
• Erfarenhet och skicklighet i det administrativa systemet Studium

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad t.o.m. 2025-06-08. Omfattningen är 40 %. Tillträde 2024-09-02 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Docent Andreas Frick andreas.frick@uu.se

Välkommen med din ansökan senast 5 juni 2024, UFV-PA 2024/1542.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-06-08
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-09-02 eller enligt överenskommelse
Löneform individuell
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2024/1542
Facklig företrädare
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2024-05-20
Sista ansökningsdag 2024-06-05

Tillbaka till lediga jobb