Uppsala universitet, Sociologiska institutionen

Sociologiska institutionen vid Uppsala universitet grundades 1947 och är den äldsta sociologiska institutionen i Sverige. Institutionen erbjuder grund- och forskarutbildning i sociologi. Grundutbildning ges även i socialpsykologi och sociologi med inriktning mot arbete, organisation och personal.

Arbetsuppgifter
I anställningen som universitetslektor ingår undervisning och examination inom både grundnivå och avancerad nivå, samt forskning och administration. Till undervisning kan kursansvar, kursadministration och handledning komma att inräknas. Undervisningen inom ramen för tjänsten omfattar bland annat kurser i samhällskunskap för lärarstudenter, kvantitativa metoder samt utvärdering för beteendevetarstudenter. Även handledning av C-uppsatser kommer att förekomma.

Behörighetskrav
Behörig att anställas som universitetslektor är den som har avlagt doktorsexamen i sociologi, visat pedagogisk skicklighet och har dokumentation av de personliga egenskaper som krävs för att fullgöra anställningen väl. Sådana personliga egenskaper är här flexibilitet, ansvarstagande och förmåga att leda stora arbetslag och kurser. För behörighet krävs mycket god dokumenterad förmåga att undervisa och uttrycka sig skriftligt på svenska. Då arbetet kommer ske i nära samarbete med studierektor och övrig undervisande personal lägger vi stor vikt vid samarbetsförmåga och att vilja stötta kollegor och övrigt verksamma.

Önskvärt/meriterande
Erfarenhet av liknande roll inom sociologi samt undervisningserfarenhet med programvaran R är starkt meriterande. Meriterande är även erfarenhet av undervisning i kurser inom lärarprogrammet och studieadministrativa sysslor.

Bedömningsgrunder
Vid urval bland behöriga sökande kommer stor vikt att fästas vid pedagogisk och vetenskaplig skicklighet i lika mån.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska innehålla kopia av doktorsexamensbevis med datum, namn och kontaktuppgifter till två referenspersoner, dokumenterad undervisningserfarenhet och meritförteckning med publikationslista. Dokumentationen av de pedagogiska meriterna ska innehålla intyg och kvalitativa omdömen från studierektor/motsv.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad, ca 6 månader. Omfattningen är heltid. Tillträde 19 augusti 2024 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Miia Bask, studierektor på Sociologiska institutionen, miia.bask@soc.uu.se

I denna rekrytering har vi ersatt det personliga brevet med frågor som du besvarar i samband med din ansökan. Svaren kommer att användas som en del i urvalsprocessen.

Välkommen med din ansökan senast den 10 juni 2024, UFV-PA 2024/1796

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-19 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2024/1796
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-S-föreningen, saco-s@uu.se
Publicerat 2024-05-27
Sista ansökningsdag 2024-06-10

Tillbaka till lediga jobb