Uppsala universitet, Institutionen för informationsteknologi

Institutionen för informationsteknologi har en ledande position inom såväl forskning som utbildning på alla nivåer. Vi är idag Uppsala universitets tredje största institution och har i dag drygt 350 anställda varav 120 lärare och 120 doktorander. C:a 5000 grundutbildningsstudenter läser en eller flera kurser vid institutionen varje år. Mer information om oss hittar du på institutionen för informationsteknologis webbplats.

Tidsbegränsad anställning på 15% som Q+ -amanuens för kandidatprogrammet i datavetenskap samt civilingenjörsprogrammet i Informationsteknologi, vid institutionen för informationsteknologi.

Arbetsuppgifter
Som Q+ -amanuens ansvarar du för ett nätverk med kvinnliga och ickebinära studenter från framför allt ovan nämnda program, men som även kan inkludera andra kvinnliga eller ickebinära studenter inom datavetenskap och relaterade ämnen. Arbetsuppgifterna varierar, men vanliga uppgifter är regelbundna nätverksaktiviteter, rekryteringsaktiviteter i form av exempelvis besök på gymnasieskolor eller studiemässor, samt samverkan med lika villkorsarbete hos fakultet och aktuella institutioner. Delar av arbetet sker i samarbete med PR-amanuenser från nämnda program.

Kvalifikationskrav
För att anställas som amanuens är det ett krav att du är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå. Den sökande ska vara aktiv student på kandidatprogrammet i datavetenskap eller civilingenjörsprogrammet i informationsteknologi, med goda studieresultat. Arbetet innebär många kontakter och stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad enligt HF 5 kap § 12. Omfattningen är 15 %. Tillträde 2024-08-15 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala. 

Upplysningar om anställningen lämnas av: Johannes Borgström (johannes.borgstrom@it.uu.se) eller Lars-Åke Nordén (lars-ake.norden@it.uu.se). 

Välkommen med din ansökan senast den 7 juni 2024, UFV-PA 2024/1657. 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-08-15
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 15
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2024/1657
Facklig företrädare
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2024-05-13
Sista ansökningsdag 2024-06-07

Tillbaka till lediga jobb