Uppsala universitet, Institutionen för litteraturvetenskap och retorik

Universitetslektor i retorik, tidsbegränsad anställning                                                                  Vid Institutionen för litteraturvetenskap och retorik finns två huvudämnen: litteraturvetenskap och retorik. Inom båda ges utbildning på alla nivåer, från grundkurser till forskarutbildning. Forskningen inom litteraturvetenskap i Uppsala är bred i tid och rum, liksom vad gäller teoretiska hållningar och metodologiska tillvägagångssätt. Forskarnas intressen sträcker sig från antiken till idag, och de studerar både teoretiska frågeställningar och historiska eller samtida material. Information om institutionen finner du på www.littvet.uu.se.

Arbetsuppgifter 
I anställningen ingår undervisning, examination, forskning och administration. Anställningen avser i huvudsak undervisning och handledning i ämnet retorik på kurser på grundnivå och avancerad nivå. Till undervisning räknas även kursansvar och kursadministration. Handledning och undervisning inom forskarutbildning kan förekomma. Till arbetsuppgifterna hör också att följa utvecklingen inom det egna ämnesområdet och den samhällsutveckling i övrigt som har betydelse för arbetet vid universitetet.

Kvalifikationskrav
Du ska ha doktorsexamen i retorik eller motsvarande vetenskaplig kompetens, ha visat pedagogisk skicklighet och ha de personliga egenskaper som krävs för att fullgöra anställningen väl. Dokumenterad erfarenhet av att undervisa, forska och samverka inom det retorikvetenskapliga fältet är också ett krav. För anställningen krävs också att du har dokumenterad förmåga att undervisa på svenska och engelska.

Önskvärt/meriterande i övrigt                                                                                                     Erfarenhet av att arbeta i Studium och Canvas.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad, 6 månader. Omfattningen är 50 %. Tillträde 2024-08-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Jon Viklund, jon.viklund@littvet.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 23 maj 2024, UFV-PA 2024/1496.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-08-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2024/1496
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2024-05-03
Sista ansökningsdag 2024-05-23

Tillbaka till lediga jobb