Uppsala universitet, Institutionen för ABM - Centrum för digital humaniora

Vill du arbeta med kommunikation och administration, med stöd av kompetenta och trevliga kollegor i en internationell och dynamisk miljö? Välkommen att söka anställning som amanuens hos oss på CDHU på Uppsala universitet.

Vid institutionen för ABM bedrivs utbildning på avancerad nivå inom masterprogrammet i ABM (arkivvetenskap, biblioteks- och informationsvetenskap och musei- och kulturarvsvetenskap), masterprogrammet i Digital Humaniora samt utbildning på forskarnivå inom biblioteks- och informationsvetenskap.

Till institutionen hör också Centrum för digital humaniora och samhällsvetenskap (CDHU) som är en centrumbildning med uppgift att ge stöd till forskare vid Uppsala universitet i datahantering, datalagring och digitala metoder samt digitala verktyg. På CDHU arbetar forskningsingenjörer, föreståndare, bitr. föreståndare, forskningskoordinator och amanuens.

Arbetsuppgifter
Det huvudsakliga arbetsinnehållet för denna amanuens är att utföra kommunikationsuppgifter i anslutning till CDHU. Amanuensen kommer att fungera som ett stöd till CDHU:s forskningskoordinator och föreståndare i arbetet med att kommunicera centrums verksamhet utåt.

Till arbetsuppgifterna hör att:

  • Uppdatera CDHU:s websidor och sociala medier
  • Uppdatera evenemangskalendrar
  • Bistå med att sammanställa CDHU:s månatliga nyhetsbrev
  • Granska och redigera texter på engelska och svenska

Kvalifikationskrav
För anställning krävs att du är aktivt studerande vid Uppsala universitet. Goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift, krävs. God datorvana är ett krav. Eftersom arbetet innebär dagliga kontakter med forskare, lärare och administrativ personal är det viktigt att amanuensen fungerar inom arbetslaget. Anställningen förutsätter god initiativ- och samarbetsförmåga, stor ansvarskänsla samt prestigelös och positiv inställning till att bistå andra med hjälp. Ett aktivt deltagande i institutionens arbete, på plats i Uppsala, ingår i uppdraget.  

Önskvärt/meriterande i övrigt
Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter eller annan administrativ erfarenhet. Att du har lätt för att lära dig och arbeta med olika datorsystem.  

Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad enligt HF 5 kap § 12. Omfattningen är 20 %. Tillträde 19 augusti 2024 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Forskningskoordinator Clelia LaMonica epost clelia.lamonica@abm.uu.se; eller Prefekt Åse Hedemark, e-post ase.hedemark@abm.uu.se, tel. 018-471 25 98.

Välkommen med din ansökan senast den 31 maj 2024, UFV-PA 2024/1342.  Rekrytering kommer att ske löpande.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-08-19
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2024/1342
Facklig företrädare
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2024-04-23
Sista ansökningsdag 2024-05-31

Tillbaka till lediga jobb