Uppsala universitet, Institutionen för arkeologi och antik historia

Institutionen för arkeologi och antik historia är en flerämnesinstitution som bedriver undervisning och forskning i ämnena antikens kultur och samhällsliv, arkeologi, osteologi, egyptologi och global miljöhistoria. Vi har en utbildnings- och forskningsmiljö som präglas av en stor kunskapsbredd och professionalism. Institutionen har sin verksamhet både i Uppsala (Campus Engelska Parken) och i Visby (Campus Gotland). Vid institutionen finns omkring 60 medarbetare. Mer information om institutionens verksamhet hittar du på https://www.arkeologi.uu.se/.

Vi söker nu en amanuens/laboratorieassistent till Uppsala Archaeobitanical Group som ingår i den nationella infrastrukturen Archlab (https://archlab.se/).

Arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår preparering av pollen och fytoliter, makrofossilanalyser samt analysarbete i begränsad mängd. Insamling och digitalisering av referensmaterial kan också ingå i arbetsuppgifterna. Vi utvecklar metoder för automatiserad analys och du kommer också arbeta med detta inom ramen för anställningen.

Kvalifikationskrav
För att anställas som amanuens är det ett krav att du är antagen till utbildning på avancerad nivå på Uppsala universitet. Det är också ett krav att du har erfarenhet från laborativa miljöer och/eller kunskap inom AI och automatisering av mikroskopisk analys. 

Önskvärt/meriterande i övrigt
Kunskap i arkeobotanik och/eller biologi är meriterande. Tidigare erfarenhet från liknande arbete är även det meriterande.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad enligt HF 5 kap § 12. Omfattningen är 20% och löper på ett år. Tillträde 2024-08-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Anneli Ekblom anneli.ekblom@arkeologi.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 31 maj 2024, UFV-PA 2024/247.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-08-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2024/247
Facklig företrädare
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2024-05-02
Sista ansökningsdag 2024-05-31

Tillbaka till lediga jobb