Uppsala universitet, Sociologiska institutionen

Sociologiska institutionen vid Uppsala universitet grundades 1947 och är den äldsta sociologiska institutionen i Sverige. Institutionen erbjuder grund- och forskarutbildning i sociologi. Grundutbildning ges även i socialpsykologi, sociologi med inriktning mot arbete, organisation och personal.

Institutionen för socialt arbete grundades 2023 vid Uppsala universitet efter tidigare har varit en del av Sociologiska institutionen. Institutionen erbjuder grund- och forskarutbildning i socialt arbete och är värdinstitution för socionomprogrammet.

Vill du utveckla dina kunskaper inom HR och ekonomi vid sidan av dina studier? Nu har du chansen!

Vi på Sociologiska institutionen och Institutionen för socialt arbete söker en till två HR-och ekonomiassistent/er som vill vara med och stötta institutionens HR- och ekonomifunktion. Detta är ett perfekt tillfälle om du vill utvecklas inom HR och företagsekonomi och få erfarenhet av varierande arbetsuppgifter, samtidigt som du kan fortsätta med dina studier. Grunden är att arbeta om genomsnittligt 40% under hösten och våren, men för rätt person finns det goda möjligheter till förlängning och utökat ansvar. Du får även goda kontakter vid universitetet och möjlighet att tillsammans med HR- och ekonomifunktionen driva arbetet framåt.

Dina främsta kollegor är våra ekonomer och HR-samordnare som har det övergripande ansvaret för HR- och ekonomifunktionen, som du även kommer ha ett nära samarbete med. HR- och Ekonomiteamet är prestigelöst team och tar sig med glädje an nya arbetsuppgifter och söker nu dig som vill bidra till fortsatt god stämning. Du kommer också vara en del av den administrativa enheten på institutionerna, som förutom HR och ekonomi består av utbildningsadministration, studievägledning och administrativt forskningsstöd. Den administrativa enheten ger stöd och service både för Sociologiska institutionen och Institutionen för socialt arbete.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter

Ekonomi
Assistera i löpande arbetsuppgifter, vilket kan innefatta beställningar, fakturering, bokföring samt svara på enklare frågor gällande institutionens ekonomi.

HR
Assistera i förekommande personalarbete, vilket kan vara anställningsavtal, bokningar, visum- och uppehållstillstånd, introduktion, förlängningar, beräkning av tjänstgöringstid samt avslut, inklusive varsel och besked. Hantera rekryteringar utifrån behov i verksamheten.

Administration inom programmen AKKA, W3D3 diariet, Raindance, Primula, Varbi, Glis och Excel. Andra administrativa arbetsuppgifter kan även förekomma.

Kvalifikationskrav

  • Pågående kandidat-/masterutbildning på universitet/högskola med relevant inriktning för arbetsuppgifterna
  • Minst 60 hp avklarade studier på universitet/högskola
  • Mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift.
  • Mycket goda datorkunskaper i MS Office, särskilt Excel.

Ingen tidigare erfarenhet krävs och stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi vill att du som person är prestigelös, har god problemlösningsförmåga och lätt för att samarbeta. Du är ansvarstagande, noggrann och strukturerad med förmåga att se till helheten. Det är viktigt att du kan arbeta självständigt, är flexibel och kan hålla god planering och struktur i flera samtidigt pågående processer.

Önskvärt/meriterande i övrigt

  • Erfarenhet av arbete inom statlig sektor.
  • Tidigare erfarenhet som HR- alternativ ekonomiassistent.
  • Avklarad kurs med godkänt resultat inom svensk arbetsrätt och/eller handelsrätt

Intervjuer kan komma att hållas löpande under processen och påbörjas innan ansökningstiden går ut. I denna rekrytering kommer vi även använda oss av case-uppgifter som ett steg i rekryteringsprocessen.

Om anställningen
Anställningen är är tidsbegränsad enligt HF 5 kap § 12. Omfattningen är 40% i genomsnitt. Tillträde 2023-10-02 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Sofia Englund, HR-samordnare, 018-471 50 72, sofia.englund@uu.se eller Helena Olsson Administrativ chef, helena.olsson@uu.se, 018-471 51 85

Välkommen med din ansökan senast den 18 september 2023, UFV-PA 2023/3091.

I denna rekrytering har vi ersatt det personliga brevet med frågor som du besvarar i samband med din ansökan.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-10-02 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/3091
Facklig företrädare
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-08-25
Sista ansökningsdag 2023-09-18

Tillbaka till lediga jobb