Uppsala universitet, Kansliet för medicin och farmaci

Områdeskansliet för medicin och farmaci med cirka 65 anställda svarar för verksamhetsstöd och service till ledning, institutioner och centrumbildningar inom vetenskapsområdet för medicin och farmaci. Områdeskansliet är en del av universitetsförvaltningen, men får huvuddelen av sitt uppdrag via områdesnämnden för medicin och farmaci och dess vicerektor. Områdeskansliet arbetar med forsknings- och utbildningsstöd, ekonomisk planering, kommunikationsstöd, rekrytering av lärare, uppföljning av verksamheten, stöd till studenter samt stöd till lärare som vill utveckla sin undervisning. Områdeskansliet samarbetar med övriga avdelningar vid universitetsförvaltningen vid beredning av ärenden och medverkar i utredningar och remisser på uppdrag av universitetets ledning. Områdeskansliet består av fem enheter.

Områdeskansliet för medicin och farmaci vid Uppsala universitet förstärker nu enheten för ledningsstöd med en fakultetshandläggare. Här väntar ett intressant jobb. Du får din arbetsplats i nya, ljusa lokaler i Segerstedthuset.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Anställningen innebär främst handläggning av ärenden om anställning av lärare som hanteras på fakultetsnivå, exempelvis anställning av professorer och universitetslektorer. Arbetet omfattar bland annat att koordinera och kalla till möten, ta fram och tillhandahålla underlag inför möten, skriva protokoll och diarieföra handlingar, men även att ha kontakt med sökande, akademiska företrädare och ämnessakkunniga. I arbetet ingår att informera och hålla sig uppdaterad om gällande lagar och regelverk samt att vara konsultativt stöd vid framtagande av anställningsprofiler och utarbetande av annonsunderlag. I anställningen kan även ingå handläggning av andra ärenden, och andra uppgifter som förekommer vid områdeskansliet.

Kvalifikationskrav

  • Mycket god administrativ skicklighet. Administrativ skicklighet innebär administrativ lämplighet och visas genom dokumenterade teoretiska och praktiska utbildningar av relevans för ett kvalificerat administrativt arbete och dokumenterad erfarenhet av arbete i sådan verksamhet.
  • Genomförd relevant högskoleutbildning, exempelvis inom statsvetenskap eller juridik, eller relevant erfarenhet från arbete som handläggare vid myndighet eller liknande.
  • Goda kommunikativa färdigheter på svenska och engelska i både tal och skrift samt god datorvana.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi vill att du som person har hög servicekänsla, är trygg i dig själv och har lätt för att samarbeta. Du är ansvarstagande, lojal och serviceinriktad, samt är en person som stimuleras av utveckling och förbättringar som ger mervärde i verksamheten. Det är viktigt att du har förmåga att skapa goda kontakter och bygga långsiktiga relationer men att du samtidigt har personlig integritet. Vidare är du noggrann, har stor initiativförmåga och god förmåga till självständigt och strukturerat arbete.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter är meriterande, likaså god kännedom om universitetsvärlden. Erfarenhet av administrativt arbete vid institution, eller kvalificerat administrativt arbete vid annat lärosäte eller myndighet är meriterande. 

Om anställningen 
Anställningen är tillsvidare, provanställning kan tillämpas. Omfattningen är 100%. Tillträde 2023-09-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: biträdande kanslichef Martin Wahlén, martin.wahlen@uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 19 juni 2023, UFV-PA 2023/2239.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-09-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/2239
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-05-29
Sista ansökningsdag 2023-06-19

Tillbaka till lediga jobb