Uppsala universitet, Institutionen för cell- och molekylärbiologi

Institutionen för cell- och molekylärbiologi är indelad i sju forskningsprogram som alla fokuserar på olika områden inom cell- och molekylärbiologi: beräkningsbiologi och bioinformatik, mikrobiologi och immunologi, molekylärbiologi, molekylär biofysik, molekylär evolution, molekylär systembiologi och strukturbiologi. Den vetenskapliga grunden till vad vi gör ligger i biologi, men vår forskning överlappar med andra områden såsom medicin, datavetenskap, matematik, kemi, ingenjörsvetenskaper och fysik. Institutionen har över 200 anställda med runt 60 doktorander. Läs gärna mer om verksamhetens arbete på https://icm.uu.se.

Johan Elfs forskargrupp arbetar tvärvetenskapligt med modellering av biologiska processer i syfte att identifiera motsägelser i hur vi för närvarande beskriver livet på molekylärnivå. Vi formulerar kvantitativa hypoteser och utvecklar experimentella tekniker som är tillräckligt noggranna för att vi skall kunna testa dessa hypoteser i levande celler.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Du kommer att utveckla mikrofluidiska odlingssystem för optiska studier av olika processer i levande bakterier. Arbetet knyter an till flera pågående projekt i Elf-labbet. I arbetsuppgifterna ingår design, konstruktion och testning av flödessystemen. Du skall också använda och vidareutveckla en ny metod för AI-baserad cellsegmentering och punktletning i tre dimensioner.

Kvalifikationskrav
Arbetet är mycket specialiserat då det är en del av ett påbörjat projekt och kräver specialkunskap inom både mikrofabrikation och AI-baserad bildanalys. Följande kvalifikationskrav skall vara uppfyllda: Du skall ha en Master of Science i bioteknik eller biomedicinsk teknik samt mycket god praktisk erfarenhet av design och produktion av mikroflidiska system för cellkultur. Erfarenhet av storskalig analys av bilddata är också ett krav, liksom goda programmeringskunskaper. Som person skall du vara organiserad, motiverad och ha lätt för att samarbeta med andra. Arbetet utförs i en internationell miljö och utmärkta kunskaper i engelska är därför en förutsättning.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Den ideala kandidaten bör ha goda kunskaper om AI-baserad cellsegmentering och punktletning.

Om anställningen 
Anställningen är tillsvidare, provanställning kan komma att tillämpas. Omfattningen är heltid 100%. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Irmeli Barkefors, irmeli.barkefors@icm.uu.se; +46 18 4716681.

Välkommen med din ansökan senast den 13 juni 2023, UFV-PA 2023/2168.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/2168
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-05-25
Sista ansökningsdag 2023-06-13

Tillbaka till lediga jobb