Uppsala universitet, Institutionen för cell- och molekylärbiologi

National Bioinformatics Infrastructure Sweden (NBIS) söker nu ytterligare medarbetare för systemutveckling med inriktning på frontend. Du kommer att vara anställd vid Uppsala universitet, på Institutionen för cell- och molekylärbiologi (ICM), och vara knuten till NBIS och Science for Life Laboratory (SciLifeLab).

NBIS är en nationell infrastruktur vars syfte är att tillhandahålla support för bioinformatik och infrastruktur till forskare inom livsvetenskaperna. Systemutvecklingsteamet består av ett par scrumteam som utvecklar och implementerar verktyg för storskalig datahantering, samt webbapplikationer för forskargrupper. Vi underhåller och administrerar också NBIS:s interna system. Mer information om NBIS finns på https://nbis.se.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet. 

Arbetsuppgifter
Hos oss kommer du att arbeta med agil utveckling av mjukvarulösningar och användargränssnitt unika för bioinformatikområdet där din inriktning ligger på frontend. I den här rollen får du ansvar för nyutveckling, vidareutveckling och förvaltning av NBIS:s interna och externa webbsystem. Ditt arbete är kreativt och en del av arbetet utgår från inkomna förfrågningar från olika forskargrupper, där du får komma med många innovativa förslag i samarbete med forskarna.

Här arbetar du tätt tillsammans med andra utvecklare i ett av våra scrumteam. Arbetet är lokalt, nationellt och internationellt. Du kommer även att ha kontakt med experter och forskare inom bioinformatik.

Vi erbjuder en trevlig och dynamisk miljö med rum för samarbete. Vidare värdesätter vi kunskapsutbyte och ger tid för egen vidareutbildning. 

Du kommer att ha möjlighet att delta i undervisning av forskare i bl.a. programmering. Dessutom kommer du få bidra till utvecklingen av guidelines och ramar för hur NBIS bäst bedriver frontendutveckling.

Ett exempel på en vanlig dag för dig som frontendutvecklare på NBIS börjar med standup-möte och sedan utför du en granskning av en kollegas pull request. Efter fikat börjar du utforska ett nytt ramverk som en del av din personliga kompetensutveckling. När lunchen är intagen väljer du ett nytt issue från backloggen som du genast skapar en branch för och väljer att ha en parprogrammeringssession med en kollega för att lösa ärendet tillsammans. Du avrundar dagen med att lägga in nästa NBIS-retreat i din kalender som går av stapeln i början på oktober. Du ser mycket fram emot att få träffa dina ca 120 andra NBIS-kollegor som jobbar runt om i Sverige.

Kvalifikationskrav
Du som sökande skall minst ha kandidatexamen inom informationsteknik, datateknik, datavetenskap, systemvetenskap eller bioinformatik, alternativt motsvarande dokumenterad kompetens inom ett eller flera av dessa områden. 

Vidare krävs:

 • Dokumenterad flerårig erfarenhet av systemutveckling eller webbutveckling.
 • Erfarenhet och kunskaper av minst ett JavaScript-ramverk såsom React, Angular, Vue.js eller Svelte. 
 • Kunskaper och erfarenheter av interaktionsdesign med fokus på användbarhet (UX) samt grafisk formgivning (UI) eller kunskaper och erfarenheter av människa-datorinteraktion (MDI) 
 • Erfarenhet av versionshantering med Git.
 • Att du är van vid användning av Linux eller UNIX. 
 • Att du kan uttrycka dig obehindrat på engelska i både tal och skrift.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet, den sökande ska ha mycket god samarbetsförmåga, initiativförmåga och goda kommunikativa kvaliteter. Som person bör du vara flexibel, kreativ och serviceinriktad. Du bör även vara kvalitetsmedveten samt mål- och resultatinriktad. 

Sök gärna även om du inte uppfyller alla listade kvalifikationer då du kanske har annan kunskap som kan kompensera.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Följande räknas som meriterande:

 • Vana att arbeta i fysiskt distribuerade team med kommunikation och koordination via elektroniska verktyg som videomöten och liknande.
 • Kunskaper i TypeScript.
 • Kunskaper om virtualiseringslösningar och mjukvaru-containers t. ex. Docker.
 • Erfarenhet av att arbeta agilt enligt scrum.
 • Vana av arbete inom en akademisk miljö.
 • Kunskap om Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) och riktlinjer för webbutveckling i offentlig sektor.
 • Kännedom om system för känsliga data.
 • Kunna uttrycka dig obehindrat på svenska i både tal och skrift.

Om anställningen 
Anställningen är tillsvidare, provanställning om 6 månader kommer tillämpas. Omfattningen är 100 %. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: 
Chef för Systemutveckling, Jonas Hagberg, jonas.hagberg@nbis.se, tfn +46 72 540 85 42
Systemutvecklare, Katarina Lejonlid, katarina.lejonlid@nbis.se, tfn +46 70 403 41 15
NBIS Director, Bengt Persson, bengt.persson@nbis.se.

Intervjuer kommer att ske löpande.

Välkommen med din ansökan senast den 9 juni 2023, UFV-PA 2023/2052.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/2052
Facklig företrädare
 • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
 • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
 • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-05-24
Sista ansökningsdag 2023-06-09

Tillbaka till lediga jobb