Uppsala universitet, Avdelningen för internationalisering

Avdelningen för internationalisering är en avdelning vid Uppsala universitetsförvaltning. I fokus för verksamheten vid avdelningen står att aktivt bidra till internationaliseringsarbetet vid Uppsala universitet. Genom dagliga och nära kontakter med universitetets lärare, forskare och studenter, samt med samarbetspartners runt om i världen skapas förutsättningar för strategiska och fördjupade internationella samarbeten. Vi söker nu en engagerad och ansvarsfull medarbetare som vill arbeta med studieavgifter och stipendier för internationella studenter vid enheten för stöd för avgiftsstudier.

Vid enheten för stöd för avgiftsstudier arbetar ett engagerat team med studieavgifter och stipendier för internationella studenter på Uppsala universitets internationella utbildningsprogram på kandidat- och masternivå.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Som studieavgifts- och stipendiesamordnare ingår du i ett team som arbetar med hanteringen av studieavgifter för betalande studenter samt med att utlysa och hantera universitetets stipendier för internationella programstudenter. I denna roll kommer du att möta studenter från olika kulturella bakgrunder som är i färd med att finansiera sina studier utomlands. Det krävs att du kan navigera svenska förordningar och ekonomisystem, att du kan följa välutvecklade processer, samt att du kan uttrycka dig tydligt och serviceinriktat i olika kontakter med studenter, institutioner och annan personal via mejl, webbinarier och dylikt. Du kan hantera mängder med ärenden med extrem precision, samtidigt som ett gott bemötande är en självklarhet när individuella studenter kontaktar teamet.

Arbetet innebär många internationella kontakter och kräver att du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift.

Kvalifikationskrav

  • Akademisk examen inom företrädesvis ekonomi, statistik eller databehandling, eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • Minst två års erfarenhet av kvalificerat administrativt eller ekonomiskt arbete vid en myndighet
  • Utmärkt förmåga att uttrycka sig i både tal och skrift på svenska och engelska
  • Väl vitsordad dokumenterad erfarenhet av arbete med Excel eller motsvarande datahanteringsprogram

Stor vikt kommer att läggas vid personliga lämpligheter så som att du är flexibel, lösningsorienterad, har hög kulturell medvetenhet och strukturerad. Ditt arbete innebär många kontakter på olika nivåer inom universitetet, varför det är viktigt att du är pedagogisk och kommunikativ. Du serviceinriktad, har god samarbetsförmåga och kan skapa och upprätthålla effektiva arbetsrelationer. Du har ett intresse för akademisk utbildning och internationella studenter.

Önskvärt/meriterande i övrigt

  • Tidigare erfarenhet av arbete vid universitet eller högskola
  • Internationella erfarenheter genom studier eller arbete utomlands
  • Erfarenhet av att ha hållit digitala presentationer/webbinarier för en större publik 

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad t.o.m. 2023-10-31. Omfattningen är 100 %. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: enhetschef Matt Greig, 018-471 1910, matt.greig@uu.se.


Välkommen med din ansökan senast den 31 mars 2023, UFV-PA 2023/985.

 

I denna rekrytering har vi ersatt det personliga brevet med frågor som du besvarar i samband med din ansökan.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/985
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-03-10
Sista ansökningsdag 2023-03-31

Tillbaka till lediga jobb