Uppsala universitet, Institutionen för kirurgiska vetenskaper

Institutionen för Kirurgiska vetenskaper (IKV) tillhör det Medicinska och Farmaceutiska vetenskapsområdet. Vi bedriver undervisning på grund, avancerad och forskarnivå samt forskning. Undervisningen sker bl.a. inom läkar-, röntgensjuksköterske- och specialistsjuksköterskeprogrammen. Forskning bedrivs i ett 20-tal forskargrupper organiserade utifrån olika kirurgiska specialiteter och närliggande ämnen.

IKV har ca 160 anställda och drygt 200 registrerade doktorander. Flertalet av doktoranderna är kliniskt verksamma läkare och sjuksköterskor. En stor del av de anställda har också anställningar som delas mellan universitet och sjukhus.

För närvarande består administrationen vid IKV av 16 personer. Av dessa är 4 kursadministratörer, som arbetar mot olika kurser och program. Övriga kollegor arbetar med HR, ekonomi, kommunikation och projektadministration. Med hjälp av våra olika kompetenser ger vi stöd till ledning och anställda vid vår institution. Vi har ett trevligt arbetsklimat och en god gemenskap inom administrationen.

Nu söker vi en kursadministratör som främst ska arbeta med administration av röntgensjuksköterskeprogrammet och läkarprogrammet. Hoppas att du är intresserad av att bli vår nya kollega!

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
I rollen som kursadministratör arbetar du självständigt och serviceinriktat, i nära samarbete med studierektor, kursledare, lärare och övrig personal i en dynamisk miljö. Interaktionen med studenter är en viktig del av arbetsuppgifterna där du ger stöd och service i utbildningsadministrativa ärenden. Du ansvarar för den administrativa delen av dina kurser och arbetar både proaktivt och reaktivt med detta, då man som kursadministratör dels möter brådskande ärenden men också behöver planera inför nästkommande terminer.

Du fungerar som spindeln i nätet och arbetar brett med varierande uppgifter inom studieadministration. Arbetsuppgifterna är exempelvis schemaläggning, kursregistrering, resultatrapportering, reservantagning, hantering av kurs- och undervisningsmaterial och tentamensadministration. Vidare håller du kontakt med studievägledare och kollegor på andra institutioner i genomförandet av, och planerandet inför, kurserna. Arbetet sker till stor del med hjälp av universitetets studieadministrativa system (exempelvis Ladok, Studium, Inspera, NyA och Selma). Andra arbetsuppgifter kan tillkomma inom ramen för anställningen.

Som kursadministratör är du en viktig del i universitetets kugghjul. Varmt välkommen med din ansökan!

Kvalifikationskrav
Relevant högskoleutbildning, yrkesutbildning inom administrativt område eller motsvarande kompetens som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig. Relevant arbetslivserfarenhet krävs för anställningen, såväl som mycket god förmåga att uttrycka sig i både svenska och engelska, språkligt som skriftligt. Då många olika datorsystem används inom tjänsten är mycket god datorvana ett krav.

Med hänsyn till tjänstens kommunikativa karaktär krävs mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du är noggrann och har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra, samt är flexibel och lösningsorienterad. Arbetet kräver också ett strukturerat arbetssätt, att du kan arbeta självständigt och är drivande i ditt dagliga arbete, kan prioritera och möta arbetstoppar, samt bidra till god arbetsmiljö. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Liknande arbetsuppgifter inom högskolesektorn är meriterande, liksom dokumenterad erfarenhet av arbete med universitetets administrativa system (ex. Ladok, Studium, Inspera, NyA och Selma).

Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad i ungefär 10 månader med möjlighet till förlängning. Omfattningen är 100 %. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: HR-generalist Louise Lundqvist, louise.lundqvist@uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 27 mars 2023, UFV-PA 2023/725.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2024-06-30
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-08-14
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/725
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-03-10
Sista ansökningsdag 2023-03-27

Tillbaka till lediga jobb