Uppsala universitet, Kansliet för teknik och naturvetenskap

Kansliet för teknik och naturvetenskap svarar för verksamhetsstöd och service till fakultetsnämnden samt institutioner och centrumbildningar inom vetenskapsområdet. Enheten för kommunikation och skolsamverkan är en del av kansliet som framförallt arbetar med marknadsföring, rekrytering av studenter, alumnfrågor, intern kommunikation, samt är ett stöd för samverkan med skolan.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Som projektledare kommer du att ha ett brett spektrum av arbetsuppgifter kopplade till samverkan med grundskolan. I tjänsten ingår framförallt att leda tre verksamheter:

 • Att leda och utveckla besöksverksamheten på vår interaktiva utställning Ångström Explanatorium, där skolklasser får testa på tekniska och naturvetenskapliga fenomen. Arbetsuppgifterna inkluderar att ta fram pedagogiskt material, utbilda studentguider, själv guida i utställningen, och att ta fram material till utställningens webb.
 • Att leda och utveckla verksamheten på Programmeringscenter, dit skolklasser i grundskolan och lärare kommer för workshops och inspiration. Arbetsuppgifterna inkluderar att hantera bokningar, utbilda studentfunktionärer, ta fram nytt innehåll och testa en ny uppsökande pilotverksamhet.
 • Leda det regionala arbetet med tävlingen Teknikåttan och delta i tävlingens nationella arbete. Arbetsuppgifterna inkluderar att genomföra regionfinalen på Uppsala universitet, medverka på riksfinalen och genom möten och löpande uppgifter tillsammans med andra aktörer utveckla tävlingen.

Det kan också bli aktuellt att delta i praktiskt arbete i samband med vetenskapsfestivalen SciFest. Andra arbetsuppgifter som ingår i kansliets uppdrag kan också förekomma.

Du ingår i ett team av projektledare som jobbar utåtriktat mot skola och lärare. I arbetsuppgifterna ingår att hantera många kontakter med forskare, studenter och tjänstemän inom universitetets olika nivåer, men även med externa organisationer såsom kommun, skolor och företag. Du jobbar i team men i dina projekt primärt självständigt och har eget budgetansvar. Vid något enstaka tillfälle per år krävs att du arbetar helg eller kvällstid, och enstaka tjänsteresor förekommer. Arbetsplatsen är placerad i Segerstedthuset, men du jobbar också ofta på Ångströmlaboratoriet.

Arbetsplatsen är aktivitetsbaserad och vi sitter i nya fina lokaler.

Kvalifikationskrav
Vi söker dig som har:

 • aktuell och väl vitsordad erfarenhet av att leda projekt eller aktiviteter
 • aktuell och väl vitsordad erfarenhet av pedagogiskt arbete
 • kandidatexamen inom teknik eller naturvetenskap på högskolenivå alternativt lärarexamen, eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig i kombination med för anställningen relevant arbetslivserfarenhet
 • har mycket goda kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska i både tal och skrift

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Arbetet kräver även att du är initiativtagande och självgående. Du behöver även ha en god samarbetsförmåga, vara serviceinriktad och strukturerad.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Det är meriterande om du har:

 • lärarexamen med inriktning naturvetenskap/teknik
 • administrativ arbetslivserfarenhet inom svensk statlig myndighet, särskilt meriterande inom universitet eller högskola

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad, tom 30 juni 2024. Omfattningen är 75 %. Tillträde den 2 maj 2023, eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Enhetschef Johanna Lundmark, johanna.lundmark@uu.se, 018-471 1949 eller Maria Carlander, maria.carlander@uu.se, 018-471 1960.

Välkommen med din ansökan senast den 28 februari 2023, UFV-PA 2023/460.

I denna rekrytering har vi ersatt det personliga brevet med frågor som du besvarar i samband med din ansökan.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-05-02 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/460
Facklig företrädare
 • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
 • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
 • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-02-07
Sista ansökningsdag 2023-02-28

Tillbaka till lediga jobb