Uppsala universitet, Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap

Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap är en institution inom Medicinska fakulteten vid Uppsala universitet. Vid institutionen finns idag ca 200 medarbetare och ytterligare 150 forskare är kopplade till institutionen. Verksamheten består av 11 forskargrupper och utbildning bedrivs på alla nivåer.

Vi söker dig som är intresserad av ett administrativt arbete med stor variation på arbetsuppgifter, periodvis högt tempo och stor möjlighet till utveckling. Du kommer jobba nära dina kollegor i en administrationsgrupp på 19 personer varav 10 jobbar med kursadministration. Som arbetsgivare kan vi erbjuda dig en social arbetsplats med härliga kollegor samt även viss möjlighet till hemarbete. Goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid är viktigt för oss och vi tillämpar flextid och har förmånliga villkor gällande semester. Vi erbjuder alla anställda friskvårdbidrag och friskvård på arbetstid. Anställningen utlyses på 100% men möjlighet att jobba deltid finns. 

Institutionen ansvarar för kursadministration på Sjuksköterskeprogrammet, inriktningar inom Specialistsjuksköterskeprogrammet, del av Läkarprogrammet, Logopedprogrammet, Masterprogrammet i folkhälsa samt för ett stort antal fristående kurser. Det pågår en ständig utveckling av nya kurser och förbättring av befintliga.

Arbetsuppgifter
Som kursadministratör ansvarar du för administrationen kring institutionens utbildningar. Du jobbar nära kollegor inom administrationen, interna och externa lärare, studenter från olika program och kurser samt har kontakt med andra yrkeskategorier inom och utanför universitetet. En stor del av arbetet utförs i de webbplattformar som används för våra utbildningar. Arbetet är mycket varierande och dessutom finns stor möjlighet att växla ansvarsområden över tid. Du kommer ha många egna ansvarsområden samtidigt som du också kommer samarbeta nära med dina kollegor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden:

 • Administrativ service gentemot studenter och lärare
 • Delta i kursplanering
 • VFU-placeringar
 • Uppdatera information på kurssidor
 • Kursregistrering och resultatrapportering
 • Lokalbokning och schemaläggning
 • Diarieföring och arkivering
 • Delta i grupper och nätverk
 • Utveckla administrativa rutiner och processer
 • I arbetsuppgifterna kan det också ingå administration inom institutionen som inte är direkt relaterad till studieadministration

Kvalifikationskrav

 • Högskoleutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • Aktuell och dokumenterad arbetslivserfarenhet av administrativt arbete
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift.
 • Goda IT-kunskaper och stor vana vid att arbeta i flera olika administrativa system samt i Office-paketet.

För att trivas och passa i rollen ska du vara serviceinriktad, strukturerad och kunna ta dig an komplexa frågor och problem.

Det är viktigt att du är prestigelös, flexibel och stresstålig då rollen är bred och du behöver kunna ta dig an uppgifter högt som lågt, ibland med kort framförhållning samt under perioder med hög arbetsbelastning. Vidare behöver du ha förmågan att själv driva och ta ansvar för dina egna ansvarsområden samtidigt som du trivs med ett nära samarbete med andra.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Om anställningen
Anställningen är tillsvidare (provanställning kan tillämpas). Omfattningen är heltid, möjlighet till deltid finns. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Intervjuer sker löpande.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Renée Sundbom, Administrativ chef, renee.sundbom@pubcare.uu.se, 018-4716664. Ylva Herrick, Administrativ chef, ylva.herrick@pubcare.uu.se, 018-4716615

Välkommen med din ansökan senast 14e februari 2023, UFV-PA 2023/381.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/381
Facklig företrädare
 • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
 • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
 • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-01-31
Sista ansökningsdag 2023-02-14

Tillbaka till lediga jobb