Uppsala universitet, Statsvetenskapliga institutionen

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda och en omsättning på cirka 8 miljarder kronor.

Vi söker en forskningsassistent för forskningsprojektet ”Det öppna samhället” som finansieras av Myndigheten för psykologiskt försvar, Vetenskapsrådet och Expertgruppen för studier i offentlig ekonomi.

Statsvetenskapliga institutionen tillhör den Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Uppsala universitet och har ca 100 anställda lärare, forskare, doktorander och administrativ personal. Verksamheterna utgörs huvudsakligen av undervisning på grund- och avancerad nivå samt inom forskarutbildningen. Därtill bedrivs det en omfattande forskning på nationell och internationell nivå vid institutionen. För mer information se vår hemsida http://www.statsvet.uu.se/.

Arbetsuppgifter
Arbetet avser att inom ramen för forskningsprojektet ”Det öppna samhället”, och under ledning av projektledarna Sten Widmalm och Thomas Persson, genomföra följande arbetsuppgifter:

  • Sammanställa forskningsöversikter
  • Förbereda och bistå i genomförandet av empiriska undersökningar
  • Förbereda och assistera vid genomförandet av forskarmöten och symposier
  • Korrekturläsning och bearbetning av texter och referenslistor

Kvalifikationer
Grundexamen i statskunskap med mycket god kännedom om frågor som handlar religion och politik. Arbetet ställer krav på noggrannhet, självständighet, god analytisk förmåga. Vidare krävs en särskild god förmåga att kunna bidra med välskrivna sammanställningar på svenska. Anställningen förutsätter goda dokumenterade kunskaper i svenska och engelska.

Om anställningen
Anställningen är en tidsbegränsad anställning 2023-02-01 - 2023-05-31 med möjlighet till förlängning. Omfattningen är 50 %. Tillträde 2023-02-01, eller efter överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Professor Sten Widmalm, e-post: Sten.Widmalm@statsvet.uu.se, Telefon: 018-471 3336 och Universitetslektor Thomas Persson, e-post: thomas.persson@statsvet.uu.se , Telefon: 018-471 3334

Välkommen med din ansökan senast den 27 januari 2023, UFV-PA 2023/173.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-02- 01
Löneform fast
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/173
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-01-16
Sista ansökningsdag 2023-01-27

返回职位空缺页面