Uppsala universitet, Institutionen för organismbiologi

Vid institutionen för organismbiologi bedriver vi undervisning och forskning om evolution, utveckling och funktion på organismnivå. För mer information se www.iob.uu.se.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Tjänsten går ut på att utföra fylogenomiska och bioinformatiska analyser, inkluderande utveckling, hantering och statistisk analys av stora mängder sekvensdata, att kommunicera resultat i lämpliga format, publicering i ledande tidskrifter, och konferensbidrag. Kandidaten förväntas aktivt delta i forskargruppens möten och bidra till utbildningen av yngre labbmedlemmar.

Undervisning upp till 15 % kan ingå, bl. a. handledning av civilingenjörsstudenter.

Kvalifikationskrav
Doktorsexamen i systematisk biologi eller utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen i systematisk biologi. Examenskraven ska vara uppfyllda senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Främst bör den komma ifråga som har avlagt examen för högst tre år sedan. Vid beräkning av ramtiden om tre år är utgångspunkten sista ansökningsdag. Om det finns särskilda skäl kan doktorsexamen ha avlagts tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer, etc.

För denna tjänst krävs en dokumenterad erfarenhet av fylogenomiska analyser bestående av minst en publicerad refereegranskad artikel. Kandidaten ska ha en djup förståelse för metodtillämpning och utveckling. Hen ska också ha djupgående och breda kunskaper om fylogenetiska metoder (såsom Maximum Likelihood och Bayesianska analys) och komplexa evolutionsmodeller. Hen ska ha erfarenhet av att utvärdera olika metoders relativa prestanda och tillämpbarhet på komplexa data, såsom sammansättning, organisering och analys av stora taxonomiskt breda sekvensdatamängder från både eukaryoter och prokaryoter. Hen ska behärska avancerad skript i Python, R och Unix shell. En god förståelse för eukaryoternas evolution särskilt för huvudsupergrupperna och frågan om den eukaryota roten, kommer att ses som en fördel.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper som hög motivation, planerings- och organisationsförmåga, problemlösning och stresshantering. Vi strävar efter att skapa en vänlig atmosfär bland teammedlemmar och andra anställda på arbetsplatsen, så förmåga att arbeta som en del av ett team är nödvändig. Kunskaper i engelska, både muntligt och skriftligt, är ett krav.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Erfarenhet av att extrahera sekvensdata från olika källor inklusive icke-sammansatta genom, transkriptom och metagenom.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad till 2 år. Omfattningen är heltid 100 %. Tillträde 2022-12-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Fabien Burki, +46 18 471 2779, fabien.burki@ebc.uu.se, Sandra Baldauf, 018-471 6452,  sandra.baldauf@ebc.uu.se 

Välkommen med din ansökan senast den 24 november 2022, UFV-PA 2022/4207 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2024-11-29
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2022-12-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2022/4207
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2022-11-10
Sista ansökningsdag 2022-11-24

Tillbaka till lediga jobb