Uppsala universitet, Institutionen för farmaci

Institutionen för farmaci vid Uppsala universitet har en interdisciplinär miljö som är central inom läkemedelsområdet. Med forskning i frontlinjen, utbildning i toppklass och omfattande samverkan med det omgivande samhället utgör vi en viktig motor i utvecklingen av det farmaceutiska området.

I den här inspirerande miljön sker forskning av internationellt hög klass med stor betydelse. Bland våra centrala kompetenser är in vitro ADME modeller, avancerade in vivo-metoder, modellering och simulering, liksom patientrelaterade och samhälleliga aspekter på allt från individens läkemedelsanvändning till läkemedelspolitik.

Våra vetenskapliga fokusområden i urval:

  • Farmakodynamik
  • Farmakoekonomi, Farmakoepidemiologi
  • Farmakokinetik
  • Farmakometri
  • Farmakoterapi
  • Galenisk farmaci och nanoteknologi
  • Klinisk farmaci
  • Läkemedelsformulering
  • Läkemedelstillförsel
  • Molekylär galenisk farmaci
  • Samhällsfarmaci

Mer information www.farmaci.uu.se.

Kunskapsprovet och kompletteringsutbildningen: Uppsala universitet anordnar sedan 2017 dels kompletteringsutbildning, dels kunskapsprov för farmaceuter utbildade utanför EU/EES.

Kompletteringsutbildningen vid Uppsala universitet som ges på uppdrag av Utbildningsdepartementet är en heltidsutbildning på distans och undervisningen är till största del webbaserad. All undervisning sker på svenska. På uppdrag av Socialstyrelsen ansvarar Uppsala universitet nationellt för att genomföra kunskapsprov för apotekare och receptarier utbildade utanför EU/EES. Provet är kostnadsfritt och anordnas flera gånger per år. För mer information om kompletteringsutbildningen och kunskapsprovet se[PA1] : Att arbeta som terapeut i Sverige

Arbetsuppgifter: Arbetet som administratör innebär att i samarbete med ansvariga [PA1] för kompletteringsutbildning och kunskapsprov verka för att administrationen av kompletteringsutbildningen och kunskapsprovet kan genomföras på ett optimalt sätt och att ge administrativt stöd och service till samordnare, studierektor samt koordinator i olika administrativa ärenden.

I de arbetsuppgifter som är gemensamma för kunskapsprovet och kompletteringsutbildningen ingår att hantera och bevaka funktionsmailen och ha kontakt med och vägleda deltagare/studenter. De arbetsuppgifter som är kopplade till kunskapsprovet består bland annat av att hantera anmälningar, rangordning, kallelser med mera till proven, registrera deltagare, tillsammans med koordinator administrera och förbereda de praktiska proven, vara behjälplig med administrativa ärenden inför de teoretiska proven som att exempelvis hjälpa till med e-tentor och boka lokaler samt skapa och hantera utvärderingsenkäter. Det ingår även manuellt arbete med studentlistor i Excel. I arbetsuppgifterna för kompletteringsutbildningen ingår att självständigt sköta delar av antagningen, skapa och hantera olika anmälningar, ha kontakt med kursansvariga och tillsammans med studierektorn administrera och förbereda examensceremonin. Ytterligare arbetsuppgifter och samarbeten kopplade till kunskapsprovet och kompletteringsutbildningen kan tillkomma. Även övrigt förekommande studieadministrativa och institutionsgemensamma arbetsuppgifter kan komma att ingå i arbetsuppgifterna.

De administrativa system du kommer att arbeta med är NyA, KURT, Studium, Inspera, Ladok och W3D3[PA2] . Dessutom behövs mycket goda kunskaper i Office-paket, framför allt Excel.

Kvalifikationskrav: Utbildning inom administrativt område eller motsvarande kompetens i kombination med relevant arbetslivserfarenhet som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig samt erfarenhet av att ha arbetat med administration inom offentlig verksamhet. Goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt god datorvana är ett krav. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet som god samarbetsförmåga, ordningssinne, servicekänsla, flexibilitet, god kommunikationsförmåga, ett strukturerat arbetssätt samt vana vid självständigt arbete.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Erfarenhet av att ha arbetat med administration inom statlig sektor är meriterande, särskilt meriterande är erfarenhet av universitet/högskola. Meriterande är även aktuell erfarenhet av arbetsuppgifter ovan inom Uppsala universitet för att snabbt kunna sätta sig in i arbetet, kunskap om farmaceutyrket eller kompletterande utbildning samt goda kunskaper i engelska i tal och skrift.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2021-10-11 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas.

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av: Srebrenka Dobric, Nationell samordnare för kompletteringsutbildning och kunskapsprov, e-mail srebrenka.dobric@farmaci.uu.se, Biträdande prefekt Maria Karlgren, maria.karlgren@farmaci.uu.se, HR-generalist Pernilla Larsson, pernilla.larsson@farmaci.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 23 september 2021, UFV-PA 2021/3298.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-10-11 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2021/3298
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2021-09-07
Sista ansökningsdag 2021-09-23

Tillbaka till lediga jobb