Uppsala universitet, Institutionen för läkemedelskemi

Institutionen för läkemedelskemi bedriver forskning och undervisning inom området läkemedelsutveckling. Mer information om institutionen och dess undervisning finns på www.ilk.uu.se. Institutionen har sammanlagt ca 85 medarbetare.

Tjänsten kommer delas mellan två forskargrupper, ”Translational PET Imaging” och ”Plattformen för Preklinisk PET/MRI” som båda tillhör Institutionen för Läkemedelskemi.

Arbetsuppgifter/projektbeskrivning: Vi söker nu en lämplig kandidat för att stärka vår forskning i gränssnittet mellan benbiologi, materialvetenskap och radionuklär bildanalys.

Syftet är att förstå och visualisera de biologiska mekanismer som ligger bakom biomaterialers aktivitet och funktion in vivo. Med 3R (Refinement, Reduction, Replacement) i fokus kommer projektet innebära metodutveckling av longitudinell skanning och bildanalys, med utveckling och utvärdering av PET spårsubstanser för in vivo molekylär avbildning av immunceller och benregeneration. Idag finns inga bra metoder för att mäta inflammatoriska och regenerativa processer i vävnad förutom att ta biopsier och utföra histologiskutvärdering. Detta projekt syftar därför till att utveckla nya PET avbildningsmetoder för immunceller och läkningsmekanismer.

Kvalifikationer: Vi söker en starkt motiverad forskare med laborativ erfarenhet inom utvärdering av PET spårsubstanser. Detta inkluderar in vitro och in vivo metodiker (preklinisk CT/ PET/ SPECT/MRI-imaging, och bildanalys) som är ett krav.

En doktorsexamen (eller motsvarande) inom biomedicin är ett krav.

Den ideala kandidaten är ambitiös, motiverad och har ett starkt intresse för biomaterial, benbiologi och bildanalys. Mycket goda kunskaper krävs inom in vivo studier, så kallade ortotopiska bendefektsmodeller, in vivo longitudinell skanning, bildanalys och radionukleär bildanalys.

Kandidaten förväntas behärska flytande tal och skrift på engelska. I övrigt krävs FELASA C certifikat och strålskyddscertifikat eller motsvarande av kandidaten.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper så som kommunikationsförmåga, egen drivkraft, samarbetsförmåga, servicekänsla och förmåga att organisera och prioritera.

Meriterande: Kunskap inom histologi och hård histologi är meriterande och så även tidigare utlandsvistelse.

Ansökan skall skrivas på svenska och innehålla ett personligt brev där du kort beskriver dig själv och dina forskningsintressen, ditt CV, inkluderat lista på publikationer, samt kopior av doktors- och utbildningsintyg.

Urvalsprocessen: Ansökningarna bedöms enligt följande kriterier: uppfyllande av behörighetskrav, tidigare erfarenhet av arbete och/eller forskning inom närliggande område samt personlig lämplighet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: Snarast eller senast 201101.

Anställningsform: Tillsvidareanställning.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om forskningsprojektet lämnas av: Biträdande lektor Olof Eriksson (olof.eriksson@ilk.uu.se) eller forskare Sergio Estrada (sergio.estrada@ilk.uu.se).

Upplysningar om anställningen lämnas av Prefekt Anders Karlén (anders.karlen@ilk.uu.se).

Välkommen med din ansökan senast den 24 September 2020, UFV-PA 2020/3160.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 20-11-01
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2020/3160
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2020-09-10
Sista ansökningsdag 2020-09-24

Tillbaka till lediga jobb