Uppsala universitet, Institutionen för farmaci

Institutionen för farmaci erbjuder en stimulerande arbetsmiljö inom läkemedelsområdet med forskning och undervisning inom läkemedelsformulering, Farmakometri, Translationell Farmakokinetik/farmakodynamik, utvärdering av läkemedelsanvändning samt farmakoepidemiologi och farmakoekonomi. Mer information om institutionen och dess verksamhet finns på webbplatsen www.farmfak.uu.se/farm/.

Forskartjänsten är knutet till forskargruppen Läkemedelsformulering. Forskargruppen är en stark och internationell forskningsmiljö och har cirka 40 medarbetare varav ungefär 10 är doktorander, 10 postdoktorer, och 15 forskare och professorer. Forskargruppen är multidisciplinär och vi kombinerar bioinformatik och beräkningskemi med biokemi, cell- och molekylärbiologi, biofarmaci, farmaci och fysikalisk kemi för att hitta nya och oväntade lösningar på våra forskningsproblem. För information om hela forskargruppen, se http://farmaci.uu.se/research/drugdelivery/about-us/.

Projektbeskrivning: Projektet syftar till att avsluta ett samarbetsprojekt tillsammans med AstraZeneca som studerar upptaget av antisenseoligonukleotider (ASO). Nya tekniker inom cellbiologi, mass spektrometri och högupplöst mikroskopi kommer att användas för att analysera den subcellulära distributionen av ASO. Forskaren kommer att använda dessa state-of-the-art tekniker för att förstå den intracellulära biotillgängligheten hos ASO och hur den påverkar effekten av densamma. Forskningen kommer att utföras i Per Arturssons forksargrup, se http://farmaci.uu.se/research/drugdelivery/research/artursson/ 

Kvalifikationskrav: Doktorsexamen i cell- eller molekylärbiologi krävs. Tidigare erfarenhet av cellodling, state-of-the-art teknologier inom cell- och molekylärbiologi och mass spectrometri är ett krav. Vikt kommer att läggas på interpersonella, ledarskap och organisatoriska färdigheter. Sökanden måste ha goda datorkunskaper och mycket goda engelskkunskaper.  Enastående samarbetsförmåga och engagemang är ett krav för detta samarbetsprojekt.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Erfarenhet av subcellulär fraktionering, proximity ligation metodik, högupplöst mikroskopi och masspektrometri-baserad proteomik är önskvärt. 

Hur man ansöker: Ansökan bör skrivas på engelska och ska innehålla:

  • Ett brev som beskriver dig själv, dina forskningsintressen och dina erfarenheter som är relevanta för denna position.
  • CV / CV; en godkänd förteckning över kurser; kopior av relevanta certifikat och examina och kontaktuppgifter för minst två referenspersoner.
  • Om det finns tillgängligt, en kopia av din doktorsavhandling (färdig eller i utkast) och rekommendationsbrev.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2020-08-31 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2021-02-20.

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av: Professor Per Artursson e-post per.artursson@farmaci.uu.se, tel. +46 (0) 70 4250888.

Välkommen med din ansökan senast den 27 augusti 2020, UFV-PA 2020/2811.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2021-02-20
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-08-21
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2020/2811
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2020-08-13
Sista ansökningsdag 2020-08-27

Tillbaka till lediga jobb