Uppsala universitet, Institutionen för farmaceutisk biovetenskap

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Institutionen för farmaceutisk biovetenskap har 150 anställda samt ett flertal gästforskare och stipendiater. Institutionen har tolv forskargrupper/forskningsområden med en gemensam administration och vi bedriver forskning och undervisning inom farmaceutisk cellbiologi och bioteknologi/biokemi/immunonkologi/proteinläkemedelsdesign, farmakologi, läkemedels- och drogberoende, farmakoterapi, farmakokinetik, farmakometri, klinisk farmaci, bioinformatik, avbildande masspektrometri, molekylär neurofarmakologi, immunologi, biologiska läkemedel/bioteknologi samt toxikologi och läkemedelssäkerhet. Mer information om institutionen och dess verksamhet finns på www.farmbio.uu.se.

Arbetsuppgifter: Undervisa på kursen Biologiska läkemedel. Delat kursansvar på kursen Biologiska läkemedel och ev. kurser som ska startas. Utvecklingsarbete av ny kurs. Handledning av examensarbetare. Kursansvarig för fördjupningsprojekt inom masterprogram och för ingenjörer och farmaceuter. Egen kompetensutveckling ingår med max 10% vid en heltidsanställning.

Kvalifikationer: Behörig att anställas som universitetsadjunkt är enligt anställningsordningen för Uppsala universitet (AO) den som avlagt examen från högskoleutbildning samt visat pedagogisk skicklighet och har genomgått relevant pedagogisk utbildning, eller förvärvat motsvarande kunskaper på annat sätt. Examen i biokemi, cellbiologi, medicin, molekylär biologi eller eller motsvarande. Kunskap om hur man utvecklar, använder och analyserar biologiska läkemedel för olika sjukdomar. Vi söker dig som känner dig trygg som föreläsare och pedagog, som trivs med att använda olika pedagogiska verktyg för att locka fram kunskaper hos studenterna. Du ska också vara organiserad och välplanerad. Vi letar efter en nyfiken, motiverad person som är bra på att kommunicera, samarbeta och arbeta självständigt samt som hjälper till att bidra till den goda stämningen i gruppen. Utmärkta kunskaper i engelskt och svenskt tal och skrift är ett krav. 

Universitetet kommer i denna rekrytering främst att beakta den som efter en kvalitativ helhetsbedömning av kompetens och skicklighet bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla aktuella arbetsuppgifter samt bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2020-05-01

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning till o med 2021-04-30

Anställningens omfattning: 60%

Upplysningar om anställningen lämnas av  biträdande universitetslektor Greta Hultqvist tel 018-471 4015 eller Greta.Hultqvist@farmbio.uu.se.

För frågor runt anställningen kontaktas administrativsamordnare Marina Rönngren tel 018-4714301 e-post marina.ronngren@farmbio.uu.se. 

Välkommen med din ansökan senast den 8 april 2020, UFV-PA 2020/1053.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2020-05-01
Löneform fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 60
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2020/1053
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2020-03-19
Sista ansökningsdag 2020-04-08

返回职位空缺页面