Uppsala universitet, Institutionen för farmaceutisk biovetenskap

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Institutionen för farmaceutisk biovetenskap har 150 anställda samt ett flertal gästforskare och stipendiater. Institutionen har tolv forskargrupper/forskningsområden med en gemensam administration och vi bedriver forskning och undervisning inom farmaceutisk cellbiologi och bioteknologi/biokemi/immunonkologi/proteinläkemedelsdesign, farmakologi, läkemedels- och drogberoende, farmakoterapi, farmakokinetik, farmakometri, klinisk farmaci, bioinformatik, avbildande masspektrometri, molekylär neurofarmakologi, immunologi, biologiska läkemedel/bioteknologi samt toxikologi och läkemedelssäkerhet. Mer information om institutionen och dess verksamhet finns på www.farmbio.uu.se

Arbetsuppgifter: Är att utveckla och analysera transportörer för protein baserade läkemedel. Målet med projektet är att få proteinbaserade läkemedel att komma in i hjärnan och in i nervceller och med det möjliggöra behandling och diagnostik av mål som idag är svåra att nå för biologiska läkemedel.

Kvalifikationer: Behörig att anställas som forskare är den som avlagt doktorsexamen (PhD) inom området biokemi, cellbiologi, molekylär biologi eller angränsande område, eller har en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen inom angivna område. Erfarenhet från proteinuttryck i mammaliska celler och proteinrening är ett krav. Kunskap om blodhjärnbarriären och olika transportvägar över den  samt godkänd FELASA kurs och erfarenhet med arbete med möss är ett krav.  Vi letar efter en nyfiken, motiverad person för denna tjänst, som blir stimulerad av att lösa nya forskningsproblem och tycker om utmaningar. Vi letar efter en person med stor dokumenterad erfarenhet som kan jobba självständigt och effektivt. För positionen letar vi efter en person som har god uppfattning om vad som är bra forskningsprojekt och som har god förmåga att själv prioritera och organisera projekt. Att vara noggrann och duktig på vetenskapligt dokumenterande och skrivande kommer att vara bra i tjänsten och räknas som en kompetens. Vi sätter stor vikt vid personlig lämplighet så som samarbetsförmåga och att man kan hjälpa till med att bidra till den goda stämningen i gruppen.

Meriterande: Vi ser det som meriterande att kunna arbeta med både primära celler och cellkulturer. Erfarenhet från mutationsanalyser och olika biokemiska analyser av proteiner är bra. Kunskap om olika hjärnsjukdomar och särskilt Alzheimers och Parkinsons sjukdom är meriterande och särskilt arbete med administrering av biologiska  läkemedel och analys av deras funktion i möss. 

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2020-05-01. 

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning till o med 2021-04-30.

Anställningens omfattning: 40%

Upplysningar om anställningen lämnas av: biträdande universitetslektor Greta Hultqvist, tel 018-471 4015 eller Greta.Hultqvist@farmbio.uu.se.

För frågor runt anställningen vänligen kontakta: administrativ samordnare Marina Rönngren tel 018-4714301 e-post marina.ronngren@farmbio.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 8 april 2020, UFV-PA 2020/996.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2020-05-01
Löneform fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2020/996
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2020-03-19
Sista ansökningsdag 2020-04-08

返回职位空缺页面