Uppsala universitet, Institutionen för kemi - BMC

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Institutionen för kemi - BMC är geografiskt belägen inom Biomedicinskt Centrum i Uppsala. Vi är drygt 100 anställda och här bedrivs forskning och undervisning inom biokemi, organisk kemi och analytisk kemi. Institutionens framstående forskning drar nytta av närheten till övriga kemigrenar, samt växelverkar med biomedicin, farmaci, fysik och materialvetenskap. Vår kreativa och forskningsintensiva miljö bidrar till såväl brett kunnande som spetskompetens. Läs mer om oss här: https://www.kemi.uu.se/bmc/

Vi söker en ekonom tillsvidare.

Arbetsuppgifter: Vi söker dig som vill jobba brett med kvalificerade konsultativa ekonomifrågor. Du hanterar projekt från start till avslut med budget, bokslut, löpande redovisning, uppföljning och analys. I tjänsten ingår även motsvarande arbetsuppgifter med ett mer övergripande konsultativt helhetsstöd för några av våra avdelningar.

Du ger också stöd till projektansvariga kring ansökningar, kalkyler, redovisningar och återrapporteringar av externa anslag utifrån de regler som gäller för universitetet som statlig myndighet såväl som för respektive finansiär.

Institutionen är ofta aktiv i olika centrala utvecklingsprojekt som du kommer vara involverad i. Tjänsten innebär också att du bidrar till fortlöpande vidareutveckling av administrativa rutiner och effektiva processer.

Även andra administrativa arbetsuppgifter kan förekomma, dessa kan variera över tid och mellan olika verksamheter inom institutionen.

Du är en viktig del av institutionens stödverksamhet och i ditt team ingår även HR- forsknings-, studie- och ekonomiadministration. Eftersom arbetsuppgifterna ofta är överlappande jobbar teamet nära varandra. Vi har en väl sammanhållen grupp och en öppen kommunikation som vi hoppas att du vill vara en del av.

Kvalifikationskrav:

  • Högskoleexamen inom ekonomi eller motsvarande kompetens och erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms likvärdig
  • Minst 5 års dokumenterad erfarenhet av självständigt och brett ekonomiarbete med tyngdpunkt mot redovisning
  • Mycket god kommunikativ förmåga på svenska och engelska i tal och skrift.
  • Mycket goda kunskaper i Excel, samt erfarenhet av olika IT-system och lätt att sätta sig in i nya system

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. För att passa in i rollen behöver du kunna hantera komplexa frågor på ett effektivt sätt och arbeta med ett flertal arbetsuppgifter parallellt samt prioritera bland dessa. Du behöver kunna se helheten och förstå samband utan att missa detaljer. Arbetsuppgifterna kräver god analys- och utredningsförmåga samt ett proaktivt förhållningssätt där du självständigt söker information och tar reda på hur saker ska lösas. Du har god samarbetsförmåga och servicekänsla samt är bekväm med att arbeta med ”öppen dörr”.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Självständigt och brett arbete med ekonomiadministration av hög kvalitet inom högskola/universitet. Erfarenhet av universitetets system såsom Raindance, Primula, och W3D3 samt kunskaper om universitetets organisation är också meriterande.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: Snarast möjligt eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas.

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av: Johanna Johansson, administrativ chef, telefon 018-471 3800, johanna.johansson@kemi.uu.se. 

Välkommen med din ansökan senast den 27 mars 2020, UFV-PA 2020/715.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2020/715
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2020-03-13
Sista ansökningsdag 2020-03-27

返回职位空缺页面