Uppsala universitet, Universitetsförvaltningen, Kommunikationsavdelningen

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Kommunikationsavdelningen, enheten för press och redaktion söker en kommunikatör. Vi arbetar med universitetsövergripande extern och intern webb, personaltidningen Universen och Uppsala universitets magasin. Vi ansvarar också för universitetets pressfunktion, den universitetsgemensamma bildbanken och ger stöd, råd och utbildning inom våra specialistområden.

Arbetsuppgifter:

Arbetsuppgifter: Du kommer att arbeta med Uppsala universitets övergripande presskontakter och producera texter tillsammans med kollegor vid enheten för press och redaktion. I uppdraget ingår att vara kontaktperson vid presstjänsten, skriva pressmeddelanden och artiklar samt medverka i intern rådgivning i mediefrågor. Vidare ingår att vid behov utarbeta underlag till universitetsledningens kommunikationskanaler, inte sällan under tidspress. I övrigt förekommande arbetsuppgifter vid kommunikationsavdelningen.

Kvalifikationskrav:

Kvalifikationskrav: Relevant akademisk examen med inriktning mot journalistik eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du ska ha arbetat minst två år som pressekreterare eller journalist och vara god stilist. Du har dokumenterat god förmåga att skriva journalistiska texter, framför allt nyheter men även krönikor och debattartiklar. Vi förutsätter att du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet, förmåga att hantera arbetstoppar, flexibilitet, resultatinriktat arbetssätt, känsla för kvalitet i text och bild samt god samarbetsförmåga.

Önskvärt/meriterande i övrigt:

Motsvarande arbete vid universitet, högskola eller annan offentlig verksamhet. Intresse för och erfarenhet av det forskningspolitiska området. Tvåspråkighet, flytande svenska och engelska.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2020-12-31.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: informatör Linda Koffmar, linda.koffmar@uadm.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 15 januari 2020, UFV-PA 2019/4267.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/4267
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-12-06
Sista ansökningsdag 2020-01-15

返回职位空缺页面