Uppsala universitet, Uppsala linneanska trädgårdar

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Uppsala linneanska trädgårdar med tillhörande byggnader är ett världsunikt kulturarv. De tre trädgårdarna, Linnéträdgården, Linnés Hammarby och Botaniska trädgården, skapades för naturvetenskaplig undervisning under 1700-talet och det tidiga 1800-talet.
De linneanska trädgårdarna är anläggningar av stor betydelse för besöksnäringen i Uppsala. De används även för universitetets utbildning och forskning och är en viktig resurs för popularisering av biologisk kunskap.

Arbetsuppgifter:
Som ansvarig tekniker vid Uppsala linneanska trädgårdar får du en central roll i vår serviceenhet som består av cirka två-tre personer. Arbetet består av både praktiska och administrativa arbetsuppgifter.

Du kommer bland annat att arbeta med att samordna lokaldrift och säkerhetsfrågor samt övrig teknisk service där exempelvis ansvar för skötsel, verkstadsarbete och service av vår maskinpark ingår. I verkstadsarbetet arbetar du självständigt med maskinunderhåll och växthusteknik. Vidare ingår samordning av miljöarbetet inom området när det gäller t.ex. kemikalieregistrering, energiförbrukning, avfall och utsläpp. Andra uppgifter som ingår är inköp av varor, att hantera paket- och godsmottagning, hantera och samordna kontakten med lokalvården samt i övrigt utföra de uppgifter som kan förekomma vid en områdesintendentur.

Du utgör en viktig länk i arbetet med växthustekniken och bevattningssystemen tillsammans med våra trädgårdsmästare. Du stöder vår utåtriktade verksamhet då du bland annat hanterar universitetets nyckel- och passersystem. Du kommer att medverka i gemensamma bygg- och renoveringsprojekt och vid behov även driva egna projekt. I arbetet ingår att samverka med kollegor på arbetsplatsen, övriga intendenturområden, byggnadsavdelningen, säkerhetsavdelningen samt flera enheter vid universitetsförvaltningen och löpande ha kontakter med fastighetsägare, entreprenörer och leverantörer.

Kvalifikationskrav:
Du som söker skall ha:

  • utbildning motsvarande lägst gymnasienivå
  • erfarenhet av liknande tekniska arbetsuppgifter såsom vad gäller fastigheter samt underhåll av maskiner
  • god datorvana då mycket av arbetet består i att hantera olika digitala system
  • god förmåga att förstå och kommunicera på såväl svenska som engelska i både tal och skrift
  • körkort lägst B.

Som person ser vi att du är utåtriktad, tycker om att samarbeta, är strukturerad och mycket serviceinriktad. Vidare skall du vara självgående och initiativtagande och ha mycket god förmåga och vilja att ta personligt ansvar samt leverera i tid. Då arbetsuppgifterna håller ett högt tempo ser vi gärna att du kan hantera hög arbetsbelastning samt har en väl utvecklad förmåga att prioritera. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet samt vilja och förmåga att arbeta i grupp såväl som ensam.

Önskvärt/meriterande i övrigt:
Erfarenhet av liknande uppgifter vid universitet /högskola eller annan större organisation samt erfarenhet av passersystem Integra och Sesam. Tekniska kunskaper inom byggnation, bevattning och växthusteknik. Förarbevis för lastmaskin. Kunskap om lagen om offentlig upphandling (LOU).

Instruktioner för ansökan:
Ansökan ska innehålla 1) ett brev som beskriver dig själv, dina intressen och varför du vill ha tjänsten, 2) ditt CV innehållande en kort text om vad du gjort på dina tidigare arbetsplatser, 3) en kort beskrivning av din utbildning/utbildningsbakgrund.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning tillämpas.

Anställningens omfattning: 100 %.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Trädgårdsdirektör Mats Block, mats.block@botan.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 7 januari 2020, UFV-PA 2019/4188.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Så snart som möjligt
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/4188
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-12-02
Sista ansökningsdag 2020-01-07

返回职位空缺页面