Uppsala universitet, Kansliet för medicin och farmaci

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Områdeskansliet för medicin och farmaci med ca 60 anställda svarar för verksamhetsstöd och service till områdesnämnden för medicin och farmaci samt institutioner och centrumbildningar inom vetenskapsområdet. Det är en del av universitetsförvaltningen, men får huvuddelen av sitt uppdrag via områdesnämnden och dess vicerektor. Områdeskansliet arbetar med forsknings- och utbildningsstöd, ekonomisk planering, uppföljning av verksamheten, stöd till studenter samt stöd till lärare som vill utveckla sin undervisning. Vidare medverkar områdeskansliet i rekrytering av lärare till institutionerna inom vetenskapsområdet. Områdeskansliet samarbetar med övriga avdelningar vid universitetsförvaltningen vid beredning av ärenden och medverkar också i utredningar och remisser på uppdrag av universitetets ledning.

Vid vetenskapsområdet för medicin och farmaci ges sammanlagt nio program på grundnivå. Vi söker nu en programadministratör till farmaceutiska fakultetens program. Anställningen är placerad vid Studentservice för farmaci, medicin och vård, som hör till kansliet för medicin och farmaci. Enheten, som är lokaliserad till Biomedicinskt centrum (BMC), ansvarar för service till studenter inom de flesta av utbildningsprogrammen inom vetenskapsområdet för medicin och farmaci. Idag består enheten av 13 personer varav fem studievägledare och fyra programadministratörer på heltid, tre studievägledare på deltid och en chef.

Arbetsuppgifter: Du kommer till en början främst att arbeta med programövergripande arbetsuppgifter för apotekar- och receptarieprogrammet samt andra farmaceutiska utbildningsprogram.  I dina arbetsuppgifter ingår programövergripande administration som exempelvis att upprätta terminslistor, administrera ansökan av kursplatser till vissa terminer, upprätta omtenta- och läsårsschema, att arbeta med studentsymposier, examensceremonier och grundutbildningskonferenser samt arbeta med administration kring fördelning av fördjupningsprojekt. Du kommer även att, tillsammans med dina kollegor, handlägga studentärenden som exempelvis ansökningar om studieuppehåll, ansökan om antagning till senare del av program, tillgodoräknanden och dispensärenden. Detta innebär exempelvis, förbereda underlag till beslut, expediera samt diarieföra beslut och ärenden. Du kommer ha många studentkontakter och arbetet innebär även en nära samverkan med många personer verksamma inom programmet som studievägledare, kursadministratörer, utbildningshandläggare, programsamordnare, kursledare och utbildningsledare. Du kommer också att bistå studievägledarna med underlag, bland annat till olika typer av individuella lösningar för studenter samt underlag till olika programspecifika utredningar. I ditt arbete kan det även ingå att utföra liknande arbetsuppgifter för vetenskapsområdets övriga program, då vetenskapsområdet för närvarande arbetar med att ta fram ensade processer för handläggning av studentärenden. Du kan även få vara ansvarig handläggare för ett brett spektrum av ärenden och uppgifter som förekommer vid områdeskansliet för medicin och farmaci, såsom remisser, yttranden, arbetsgrupper, utredningar, metod- och kvalitetsarbete. Arbetstoppar vid exempelvis terminsstart och terminsavslut kan förekomma.

Kvalifikationskrav: Du har en relevant examen från högskoleutbildning eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig i kombination med för anställningen relevant arbetslivserfarenhet. Du har flera års aktuell erfarenhet av kvalificerad handläggning inom offentlig sektor eller motsvarande kompetens som bedöms likvärdig av arbetsgivaren. Du är van att söka information från många olika källor, och ta fram underlag till beslut. Du har mycket god vana att arbeta digitalt, är väl förtrogen med Excel, och kommunicerar tydligt och sakligt både på svenska och engelska, både i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet som att du har god samarbetsförmåga och att du organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Det är viktigt att du är tillmötesgående och har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Du tar själv ansvar för och driver dina processer vidare samt är noggrann och kvalitetsmedveten.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Det är meriterande att ha erfarenhet av de administrativa system som används av Uppsala universitet som t ex Ladok, NyA, och Selma. Det är också meriterande att ha god kännedom om universitetsvärlden, och att ha erfarenhet av utbildningsadministration vid universitet eller högskola . 

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: Efter överenskommelse, gärna så snart som möjligt.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas 

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: enhetschef Anna-Carin Lundqvist tel. 018-471 50 25, epost anna.carin.lundqvist@medfarm.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 6 januari 2020, UFV-PA 2019/4179.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/4179
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-11-28
Sista ansökningsdag 2020-01-06

返回职位空缺页面