Uppsala universitet, Institutionen för immunologi, genetik och patologi

Institutionen för immunologi, genetik och patologi vid Uppsala universitet (www.igp.uu.se) har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inriktade på bl.a cancer, autoimmuna och genetiska sjukdomar. En av grundtankarna vid institutionen är att stimulera translationell forskning och därmed en närmare samverkan mellan medicinsk forskning och sjukvården. Forskning bedrivs inom medicinsk och klinisk genetik, klinisk immunologi, patologi, neuroonkologi, vaskulärbiologi, strålningsvetenskap samt molekylära verktyg. Delar av verksamheten är även integrerad med avdelningarna för onkologi, klinisk genetik, klinisk immunologi, klinisk patologi och sjukhusfysik vid Akademiska sjukhuset. Institutionen har undervisningsuppdrag på ett antal programutbildningar och masterprogram inom den medicinska fakulteten samt ett antal utbildningar inom teknisk-naturvetenskapliga vetenskapsområdet. Institutionen omsätter omkring 400 miljoner kronor, varav drygt hälften är externa forskningsbidrag. Antalet anställda är ca 340, varav ca 100 är doktorander, och det finns totalt över 600 verksamma i arbetsstyrkan. 

Anställningen som projektkoordinator ingår i Taija Mäkinens forskargrupp vid institutionen för immunologi, genetik och patologi. Gruppens forskning är inriktad mot studier av lymfkärlsystemet med hjälp av genetiska in vivo modeller samt cell- och molekylärbiologiska tekniker. Mer information om forskargruppen finns på http://www.makinenlab.com

Arbetsuppgifter:
Som projektkoordinator inom Taija Mäkinens grupp kommer du ha två huvudsakliga ansvarsområden av lika betydelse.
Det första området innebär att aktivt delta i skrivandet och koordineringen av både nationella och internationella ansökningar för forskningsfinansiering och i framställandet av vetenskapliga artiklar samt andra typer av forskningsrapporter. Projektkoordinatorn kommer också att ge administrativt stöd vid planeringen och genomförandet av vetenskapliga möten, t.ex. göra bokningar för resor, mat, boende och sociala aktiviteter.
Det andra området är att fungera som den huvudansvariga organisatören av laboratoriets infrastruktur i syfte att säkerställa dess funktioner. Inom ramen för detta kommer projektkoordinatorn att övervaka och leda teknisk personal i deras arbete, säkerställa att beställningar av forskningsmaterial görs vid behov och att laboratoriets tekniska apparatur är i operativ status. Tjänsten innehåller också att handleda i arbetet med försöksdjur, se till att djurpersonalen har de resurser för krävs för att kunna fullgöra sina uppgifter, ansvara för underhåll av och utbildning i en försöksdjursdatabas. Slutligen kommer projektkoordinatorn att vara involverad i skrivandet av etiska tillstånd för användning av försöksdjur samt hjälpa till med import och export av försöksdjur.
Ytterligare uppgifter kommer att vara att ge experimentellt stöd till de olika forskningsprojekt som genomförs, särskilt genom att göra FACS-analys och cellsortering.
 
Kvalifikationskrav:
- Doktorsexamen inom medicinsk vetenskap, biomedicin eller motsvarande. Erfarenhet av vaskulärbiologisk forskning.
- Dokumenterad erfarenhet av att skriva vetenskapliga uppsatser och ansökning om forskningsanslag.
- Dokumenterad erfarenhet av personalledning och administrativt arbete inom universitetsvärlden.
- Stor erfarenhet och kunskap om praktiskt arbete med försöksdjur, ansökningar om etiska tillstånd och lagstiftningen kring arbete med försöksdjur.
- Anställningen som projektkoordinator kräver hög organisationskompetens och förmåga att arbeta självständigt. För att lyckas i denna position måste den sökande också kunna kommunicera och interagera med flera andra discipliner, t.ex. forskare, den ekonomiska administrationen, tekniska servicetekniker och andra. Därför är personliga egenskaper som kommunikationsförmåga, vara serviceinriktad och ha teknisk förståelse viktiga.
- God förmåga att kommunicera båda på svenska och engelska i tal och skrift.

Önskvärt/meriterande i övrigt:
Professionell erfarenhet som av att organisera och sköta ett laboratorium är starkt meriterande.
Praktisk kunskap och erfarenhet av FACS- analys, gärna på plattformarna FACS Aria och Fortessa.
Erfarenhet av Filemaker-databaser.

Ansökan:
Ansökan ska innehålla ett CV och ett personligt brev som beskriver sökandes professionella erfarenhet och hur de matchar tjänstens kvalifikationskrav tillika nödvändiga dokument som stöd. Ge dessutom en kopia av doktorsexamen.
Individuell lönesättning tillämpas. Det är önskvärt att löneanspråk anges i ansökan.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2020-01-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: 
Taija Mäkinen, taija.makinen@igp.uu.se, 018-471 4151

Välkommen med din ansökan senast den 20 november 2019, UFV-PA 2019/3504.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-01-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/3504
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-11-06
Sista ansökningsdag 2019-11-20

Tillbaka till lediga jobb