Uppsala universitet, Institutionen för immunologi, genetik och patologi

Institutionen för immunologi, genetik och patologi vid Uppsala universitet (www.igp.uu.se) har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inriktade på bl.a cancer, autoimmuna och genetiska sjukdomar. En av grundtankarna vid institutionen är att stimulera translationell forskning och därmed en närmare samverkan mellan medicinsk forskning och sjukvården. Forskning bedrivs inom medicinsk och klinisk genetik, klinisk immunologi, patologi, neuroonkologi, vaskulärbiologi, strålningsvetenskap samt molekylära verktyg. Delar av verksamheten är även integrerad med avdelningarna för onkologi, klinisk genetik, klinisk immunologi, klinisk patologi och sjukhusfysik vid Akademiska sjukhuset. Institutionen har undervisningsuppdrag på ett antal programutbildningar och masterprogram inom den medicinska fakulteten samt ett antal utbildningar inom teknisk-naturvetenskapliga vetenskapsområdet. Institutionen omsätter omkring 400 miljoner kronor, varav drygt hälften är externa forskningsbidrag. Antalet anställda är ca 340, varav ca 100 är doktorander, och det finns totalt över 600 verksamma i arbetsstyrkan. 

Arbetsuppgifter:
Genomföra experimentella studier på effekter av strålning och celltoxiska kemikalier in vitro och in vivo. Arbetet inbegriper cell- och molekylärbiologiska metoder för att analysera DNA-skador i humana tumörceller (pulsfälts gelelektrofores, immunofluorescence-detektion av foci, flödescytometri, cytogenetik) och cellulär signalering (WB, immunofluorescence, flödescytometri), analys av tumörcellstillväxt med 2D- och 3D-cellodlingstekniker efter exponering för joniserande strålning och/eller cytostatika/strålsensitiverare samt etablering och uppföljning av tumörcellsmodeller in vivo.  

Kvalifikationskrav:
Masterexamen inom biologi, bioteknik eller motsvarande. Erfarenhet av analys av effekter av joniserande strålning och celltoxiska kemikalier in vitro och in vivo såsom analys av tumörcellstillväxt med 2D- och 3D-cellodlingstekniker efter exponering för joniserande strålning och/eller cytostatika/strålsensitiverare. Erfarenhet av analys av DNA-skador i humana celler (pulsfälts gelelektrofores, immunofluorescence-detektion av foci, flödescytometri, cytogenetik) och cellulär signalering (WB, immunofluorescence, flödescytometri). Erfarenhet av arbete med experimentella tumörmodeller in vivo. Genomgången utbildning motsvarande FELASA kategori C är ett krav. Personen ska ha en teoretisk förståelse av strålningsbiologi och kunna arbeta självständigt med ovanstående metoder.

Önskvärt/meriterande i övrigt:
Erfarenhet av arbete med zebrafiskmodeller är meriterande.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: Snarast.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2020-03-31.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Bo Stenerlöw, bo.stenerlow@igp.uu.se, 070-425 05 49.

Välkommen med din ansökan senast den 25 juni 2019, UFV-PA 2019/2033.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/2033
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-06-11
Sista ansökningsdag 2019-06-25

Tillbaka till lediga jobb