Uppsala universitet, Institutionen för biologisk grundutbildning

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Institutionen för biologisk grundutbildning IBG vid Uppsala universitet (www.ibg.uu.se) koordinerar och administrerar all grundutbildning inom den biologiska sektionen. Institutionens övergripande mål är att erbjuda ett brett utbud av kurser och utbildningsprogram inom biologi, bioteknik och bioinformatik på en hög internationell nivå och med hög pedagogisk kvalitet. Institutionen har en bred verksamhet och finns på tre Campus: Evolutionsbiologiskt centrum, Biomedicinskt centrum och Campus Gotland. Vår utbildningsmiljö är i hög grad internationell, med studenter och ett nätverk av lärare från större delen av världen. Institutionen har ca 30 anställda och 1300 studenter.

iGEM Uppsala är en förening som syftar till att främja vetenskap, teknik och det nya framväxande området syntetisk biologi i Uppsala, Sverige och världen. Föreningen stödjer årligen ett lag av studenter från Uppsala som arbetar med ett projekt, som också är en del av en kurs vid IBG, som de sedan deltar i en stor internationell tävling i syntetisk biologi.

Arbetsuppgifter: Vi söker nu en amanuens som skall bistå kursansvarig lärare och studenter under planeringsfasen (1 april - 9 juni) genom att återkoppla till studenterna rörande det experimentella och teoretiska upplägget. Under den huvudsakliga experimentella perioden (10 juni - 23 augusti) innefattar arbetet praktisk introduktion och handledning av metoder inom syntetisk biologi. Genom daglig närvaro under den experimentella perioden ingår även introduktion, stöd och ansvar för säkerheten på kurslabb.

Under slutfasen av kursen (24 augusti - 30 november) bistår kursassistenten studenterna i deras sammanställning av resultat som sedan presenteras i november. Anställningen omfattar 8 % under perioden 1 april - 9 juni, 38 % under perioden 10 juni - 23 augusti och 8 % under perioden 24 augusti - 30 november. 

Kvalifikationskrav: Anställningen som amanuens regleras i Högskoleförordningen (HF 5:10). Endast den som är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå får anställas som amanuens. Vi söker dig som har goda kunskaper i molekylärbiologi. Då den vi söker kommer att bistå iGEM under hela projekttiden så kommer mycket stor vikt läggas vid personlig lämplighet. Detta innefattar att du har en mycket god samarbetsförmåga, är strukturerad och självgående. Du ska kunna uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på engelska.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Erfarenhet av iGEM och syntetisk biologi, samt studenthandledning är meriterande.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2019-04-01 eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2019-11-30.

Anställningens omfattning: 8 % under perioden 1 april - 9 juni och perioden 24 augusti - 30 november. 38 % under perioden 10 juni - 23 augusti.

Upplysningar om anställningen lämnas av Henning Blom, e-post Henning.Blom@ebc.uu.se och Margareta Krabbe, e-post Margareta.Krabbe@ibg.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 21 mars 2019, UFV-PA 2019/766.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2019-04-01
Löneform Fast Lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 8 %-38 %
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/766
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-03-07
Sista ansökningsdag 2019-03-21

返回职位空缺页面