Uppsala universitet, Institutionen för cell- och molekylärbiologi

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Institutionen för cell- och molekylärbiologi är en av de mest internationella, breda och framstående biomolekylära avdelningarna i Europa. Institutionens forskningsområden är indelade i sex forskningsprogram som omfattar ämnen som bioinformatik, mikrobiologi och biofysik.

En forskartjänst i beräkningskemi finns tillgänglig från den 1:a januari 2019 i Jens Carlssons forskargrupp inom programmet beräkningsbiologi och bioinformatik. Jens Carlssons forskning fokuserar på modellering av protein-ligand-interaktioner med speciellt fokus på G-proteinkopplade receptorer (GPKRer). GPKRer är en grupp av membranproteiner som spelar viktiga roller i många fysiologiska processer. Jens Carlssons grupp använder strukturbaserad modellering för att förstå hur GPKRer fungerar och för att designa ligander för läkemedelsutveckling, ofta i samarbete med experimentella grupper. Mer information om gruppens forskning finns på dess hemsida (www.carlssonlab.org).

Arbetsuppgifter: Arbetet är inriktat mot modellering av membranproteiner med ett antal olika tekniker (främst molekyldynamik-simuleringar, molekylär dockning och kemoinformatik) för att förstå hur dessa proteiner fungerar och designa nya ligander.

Kvalifikationskrav: Den sökande måste ha en doktorsexamen inom beräkningskemi samt expertis inom modellering av både proteiner och membran. Goda kunskaper i engelska och god förmåga att arbeta i grupp är ett krav. Stor vikt kommer även att läggas vid personlig lämplighet såsom intiativtagande, god samarbetsfömåga, och vetenskaplig mognad.

Meriterande: Tidigare erfarenhet av modellering och molekylär dockning med fokus mot peptid-bindande och aminerga GPKRer samt expertis inom programmering/skriptning anses som meriterande.

Din ansökan ska innehålla:

- Ett brev med en kort beskrivning av dina forskningsintressen samt på vilket sätt din kunskap och erfarenhet kan bidra till detta projekt.

- CV med fullständig publikationslista.

- Kopia av examensbevis.

- Kontaktinformation för minst två referenser.

Intervjuer kommer ske löpande. Samtliga kvalifikationskrav kommer att bedömas genom ansökan, intervju och referenser.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Startdatum: 190101, eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning på 2 år. 

Anställningens omfattning: 100 %.

Önskas mer information vid ansökan eller om tjänsten, kontakta gärna: Jens Carlsson, jens.carlsson@icm.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 2018-11-15, UFV-PA 2018/3748.

Anställningsform 临时职位(6个月以上)
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2018/3748
Facklig företrädare
  • Per Sundman, Saco-rådet, 018-471 1485
  • Suzanne Borén Andersson, TCO/ST, 018-471 6251
  • Ellena Papaioannou, Seko, 018-471 3315
Publicerat 2018-11-05
Sista ansökningsdag 2018-11-15

返回职位空缺页面