Uppsala universitet, Institutionen för läkemedelskemi

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Institutionen för Läkemedelskemi vid Uppsala universitet är en stark och internationell forskningsmiljö. Institutionen har ca 85 medarbetare och här arbetar doktorander, lärare, forskare och administratörer nära varandra i en kreativ och öppen miljö. Mer information om institutionen finns på: www.ilk.uu.se.

Beskrivning: Forskartjänst inriktad mot metabolomik och lipidomik vid Institutionen för läkemedelskemi (ILK) med huvudsaklig placering vid forskargruppen Analytisk vetenskap, BMC, Uppsala.

Arbetsuppgifter: Att vara expert i och resurs för forskningsprojekt inriktade mot utveckling av nya metoder för metabolitprofilering, med speciellt fokus på separation, detektion och dataanalys, och därmed vara delaktig i den forskning som bedrivs inom metabolomik och lipidomik.

Att handleda examensarbetare.

I arbetet ingår att som en del i tjänsten i viss omfattning delta i de gemensamma sysslor som krävs för att verksamheten i forskargruppen ska fungera, t.ex. service och underhåll av utrustning och instrument.

Kvalifikationer: Doktorsexamen inom området analytisk kemi eller närliggande område. Erfarenhet av arbete med analys av biologiska prover med kromatografi och masspektrometri, samt databearbetning med multivariat statistik är ett krav.

Önskvärt / meriterande: Postdoktor-erfarenhet eller motsvarande inom områdena metabolomik och lipidomik är meriterande. Forsknings- och undervisningserfarenhet (föreläsningar, seminarier och handledning av laborativt arbete) inom analytisk kemi eller motsvarande är meriterande. Erfarenhet av ”ion mobility”-masspektrometri är meriterande.

Ansökan ska innehålla:

  • Ett utförligt CV (utbildningar, avhandling, pek, beskrivning av kompetenser, tidigare arbetslivserfarenhet)
  • Rekommendationsbrev
  • Personligt brev med en halv sida motivering att arbeta i projektet
  • Kontaktuppgifter Skype

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: Snarast, 2019-01-01.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning ett år.

Anställningens omfattning: 100 %.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Professor Mikael Hedeland, e-post mikael.hedeland@ilk.uu.se och prefekt Anders Karlén, e-post anders.karlen@ilk.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 9 november 2018, UFV-PA 2018/3656.

Anställningsform 临时职位(6个月以上)
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2018/3656
Facklig företrädare
  • Ellena Papaioannou, Seko, 018-471 3315
  • Suzanne Borén Andersson, TCO/ST, 018-471 6251
  • Per Sundman, Saco-rådet, 018-471 1485
Publicerat 2018-10-26
Sista ansökningsdag 2018-11-09

返回职位空缺页面