Uppsala universitet, Institutionen för neurovetenskap

Vid institutionen arbetar ca 400 forskare, lärare, doktorander och administratörer med olika neurovetenskapliga inriktningar. Via olika utbildningsprogram och kurser, både på grund-, avancerad och forskarnivå, sprider vi dessa kunskaper till en lång rad blivande yrkesspecialister – till exempel läkare, fysioterapeuter, logopeder, sjuksköterskor och biomedicinska forskare.

Oftalmologisk biofysik. Forskargruppen är fokuserad på att applicera fysikaliska lagar för att förbygga, diagnostisera och behandla ögonsjukdomar. Forskargruppen tillhör världseliten inom kunskapsområdet effekter av optisk strålning på ögat där fokus i vår forskning för närvarande är effekter av molekylära mekanismer vid katarakt av ultraviolett strålning. Forskargruppen har vidare utvecklat en interaktiv en helt ny metod för glaukomdiagnostik baserad på OCT-avbildning av synnervshuvudet som utvärderas på en kohort med glaukompatienter, digital visustavla som nu utvärderas kliniskt, samt i samarbete med Melerit Medical AB en simulator för inlärning av kataraktkirurgi där inlärningsstrategi utprövas.

Arbetsuppgifter: Du förväntas driva självständig forskning inom området effekter av optisk strålning på ögat, gärna genom rekrytering av egna doktorander, söka finansiering för din egen forskning samt medverka i oftalmiatriks undervisningsuppdrag inom Institutionen för Neurovetenskap, Uppsala universitet. Du förväntas även stötta forskargruppens övriga projekt genom kunskapsstöd till forskargruppens doktorander.

Kvalifikationskrav: För att kvalificera sig för anställningen som postdoktor ska doktorsexamen, eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen inom vetenskapsområdet för medicin och farmaci vara avlagd. Främst kommer de i fråga för anställning som avlagt doktorsexamen högst tre (3) år före tjänstens tillträdande. Om det finns särskilda skäl kan examen vara äldre än tre år. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer, etc.

Vi söker en person med doktorsexamen inom biomedicinskt område med erfarenhet av experimentell exponering av försöksdjur med ultraviolett strålning och ultraviolett strålning, betydande kunskap i dosimetri vid exponering av ögat för optisk strålning, kvantitativ PCR, Western blot, immunofluorescens, samt i medicinsk statistik och försöksplanering. Sökande bör ha god förtrogenhet med mjukvara inom Office-paketet, Matlab samt statistisk analys med BMDP och ha god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på vetenskaplig engelska.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Det är önskvärt att du har erfarenhet av forskningsarbete från forskargrupp med multikulturell bakgrund.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: Snarast enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning 2 år.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av Professor Per Söderberg, 018-611 99 90, per.soderberg@neuro.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 10 juni 2018, UFV-PA 2018/1454.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 180701
Löneform Fast Lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2018/1454
Facklig företrädare
  • Ellena Papaioannou, Seko, 018-471 3315
  • Suzanne Borén Andersson, TCO/ST, 018-471 6251
  • Per Sundman, Saco-rådet, 018-471 1485
Publicerat 2018-05-18
Sista ansökningsdag 2018-06-10

Tillbaka till lediga jobb