Uppsala universitet, Studentavdelningen

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Systemadministratör vid Studentavdelningens Uppdok-enhet, projektanställning med tillträde så snart som möjligt t.o.m. 2019-02-28.

Studentavdelningen på universitetsförvaltningen ger service och sköter studieadministration före, under och efter studietiden. Uppdok-enheten är en enhet på Studentavdelningen och har förvaltningsansvar för två system Uppdok och Selma. Uppdok är Uppsala universitets lokala installation av det nationella studiedokumentations-systemet Ladok. I Uppdok finns uppgifter om studenter på grund-, avancerad- och forskarnivån samt deras studier, från antagning till eventuell examen. Under tidig höst kommer en ny version av systemet införas vid Uppsala universitet – en förändring som kommer att påverka samtliga studenter och många anställda vid universitet.

Selma är Uppsala universitets utbildningsdatabas som innehåller information om universitetets alla kurser och program. I Selma hanteras processer att ta fram och fastställa kurs- och utbildningsplaner samt universitetets utbildningsutbud varje läsår, informationen skickas till antagning.se, NyA samt universitetets egna utbildningsinformationssidor på webben.

Arbetsuppgifter:
Som systemadministratör inom Uppdok-enheten får du arbeta med ett brett spektrum av uppgifter. Vår viktigaste uppgift är att ge råd och stöd till universitetets användare av Uppdok/Ladok och Selma i studiedokumentationsfrågor. Vi ger även service till studenter och allmänhet. Arbetet innebär även i förekommande fall att ta fram användarinformation. Under perioden kommer arbetet vara intensivt och innebära kontinuerlig utveckling och uppföljning av användarsupporten.

Kvalifikationskrav:
Vi söker dig som har en kandidatexamen inom relevant område. Arbetsuppgifterna kräver att du är van datoranvändare. Arbetet kräver att du är mycket noggrann och har god förmåga att arbeta självständigt men även kan kommunicera din kunskap till övriga på enheten. Du är serviceinriktad och har lätt för att samarbeta med andra. Arbetet innebär många kontakter både internt och externt och vi lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Önskvärt och/eller meriterande i övrigt:
Erfarenhet av arbete med Uppdok/Ladok, Selma eller annan utbildningsdatabas. God kännedom om högskoleområdet och högskoleutbildningens organisation. Det är mycket meriterande om du arbetat med användarstöd/support i något administrativt system.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: Snarast efter överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2019-02-28.

Anställningens omfattning:100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av enhetschef Jonas Brorsson, tel: 018 -471 19 29

Välkommen med din ansökan senast den 16 maj 2018, UFV-PA 2018/1330.

Anställningsform 临时职位(6个月以上)
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2018/1330
Facklig företrädare
  • Ellena Papaioannou, Seko, 018-471 3315
  • Suzanne Borén Andersson, TCO/ST, 018-471 6251
  • Per Sundman, Saco-rådet, 018-471 1485
Publicerat 2018-04-19
Sista ansökningsdag 2018-05-16

返回职位空缺页面