Uppsala universitet, Institutionen för immunologi, genetik och patologi

Institutionen för immunologi, genetik och patologi vid Uppsala universitet (www.igp.uu.se) har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inriktade på bl.a cancer, autoimmuna och genetiska sjukdomar. En av grundtankarna vid institutionen är att stimulera translationell forskning och därmed en närmare samverkan mellan medicinsk forskning och sjukvården. Forskning bedrivs inom medicinsk och klinisk genetik, klinisk immunologi, patologi, neuroonkologi, vaskulärbiologi, strålningsvetenskap samt molekylära verktyg. Delar av verksamheten är även integrerad med avdelningarna för onkologi, klinisk genetik, klinisk immunologi, klinisk patologi och sjukhusfysik vid Akademiska sjukhuset. Institutionen har undervisningsuppdrag på ett antal programutbildningar och masterprogram inom den medicinska fakulteten samt ett antal utbildningar inom teknisk-naturvetenskapliga vetenskapsområdet. Institutionen omsätter omkring 375 miljoner kronor, varav drygt hälften är externa forskningsbidrag. Antalet anställda är ca 340, varav ca 120 är doktorander, och det finns totalt över 600 verksamma i arbetsstyrkan.

Clinical Genomics Uppsala startades 2014 som nationell SciLifeLab-facilitet, organiserad av Uppsala universitet, Uppsala Akademiska Sjukhus och Science for Life Laboratory. Uppdraget är att utveckla och implementera nya metoder för genetiska analyser i klinisk verksamhet, baserat på nya forskningsrön och tekniker. Faciliteten driver projekt som utgår från kliniskt diagnostiska behov samt projekt för forskare inom translationell forskning. Faciliteten utvecklar och tillhandahåller kliniska genetiska test för olika former av cancer och ärftliga sjukdomar med hjälp av bland annat de senaste teknikerna för DNA-sekvensering, s.k. next-generation sequencing (NGS). Tillsammans med genetiker och läkare levererar faciliteten kliniska bedömningar av upptäckta genetiska varianter.

Arbetsuppgifter:
Faciliteten Clinical Genomics Uppsala vill anställa en projektkoordinator på heltid för att medverka i utvecklingen av verksamheten. I arbetsuppgifterna ingår att samordna den dagliga verksamheten, ge stöd till facilitetens projektledare och ledning samt främja kommunikation inom faciliteten och ut mot intressenter. Arbetet inkluderar koordination av de projektförfrågningar som inkommer till faciliteten från forskare och sjukvården, omvärldsbevakning, beredning av underlag, organisation av möten och symposium, rapportering, ekonomiplanering, koordinering och framtagande av ansökningar samt allmän administration. Ytterligare/förändrade arbetsuppgifter kan tillkomma beroende av utvecklingen av faciliteten.
Den anställde kommer att jobba tillsammans med läkare, sjukhusgenetiker, bioinformatiker och molekylärbiologer inom vår facilitet och även i nationella och internationella samarbeten.

Kvalifikationskrav:
Doktorsexamen inom medicinska vetenskaper eller motsvarande fält. Eftersom det är viktigt att kunna presentera vår verksamhet är vi särskilt intresserade av sökande med god kännedom om molekylära metoder, gärna NGS. Erfarenhet från diagnostisk laboratorieverksamhet inom sjukvården är också meriterande. Sökande bör ha dokumenterad erfarenhet av administrativt arbete, stor datorvana, god organisationsförmåga och ett strukturerat arbetssätt. Tjänsten förutsätter en god förmåga att uttrycka sig på engelska och svenska i tal och skrift. Projektkoordinatorn kommer ha en central roll inom faciliteten med ansvar för mycket kommunikation med forskare och sjukvård, vilket innebär att sökande bör ha en hög kommunikativ förmåga och kunna presentera verksamheten på ett informativt och tydligt sätt samt intresse av att skapa nätverk både inom och utanför arbetsplatsen. Arbetet ställer stora krav på noggrannhet, initiativkraft, samarbetsförmåga och självständighet.

Önskvärt och/eller meriterande i övrigt:
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet där vi ser god kommunikationsförmåga, samarbetsförmåga, servicekänsla, flexibilitet, initiativförmåga, effektivitet och självständighet som viktiga egenskaper.
Efter en kvalitativ helhetsbedömning av kompetens och skicklighet kommer de sökande att väljas som bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla aktuella arbetsuppgifter samt bidra till att utveckla verksamheten.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: snarast.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning på 2 år

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av
Malin Melin, malin.melin@scilifelab.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 25 mars 2018, UFV-PA 2018/464.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast
Löneform Fast Lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2018/464
Facklig företrädare
  • Ellena Papaioannou, Seko, 018-471 3315
  • Suzanne Borén Andersson, TCO/ST, 018-471 6251
  • Per Sundman, Saco-rådet, 018-471 1485
Publicerat 2018-03-01
Sista ansökningsdag 2018-03-25

Tillbaka till lediga jobb