Uppsala universitet, Institutionen för kvinnors och barns hälsa

U-CARE är ett tvärvetenskapligt forskningsprogram med övergripande syfte att förhindra samt minska psykisk ohälsa hos personer som drabbats av kroppslig sjukdom och deras närstående. Inom U-CARE undersöker vi psykologiska och ekonomiska konsekvenser av allvarlig kroppslig sjukdom samt utvecklar, testar och utvärderar webbaserade interventioner. Se www.u-care.uu.se.

Vi söker nu två doktorander. Den ena kommer att arbete inom området psykologiska och ekonomiska konsekvenser av cancer under barndomen samt testning och utvärdering av en webbaserad intervention för föräldrar till cancerdrabbade barn. Den andra kommer att arbeta inom området psykologiska, sociala och ekonomiska aspekter av kardiovaskulär sjukdom och utvärdering av en webbaserad intervention för människor som haft en hjärtinfarkt.

Forskarutbildningen omfattar fyra års heltidsstudier. Övrig tjänstgöring vid institutionen som avser utbildning och administrativt arbete kan förekomma (max 20 %) vilket förlänger anställningen med motsvarande tid.

Behörighetskrav
Information om behörighetskrav, utbildning på forskarutbildningsnivå och antagningsbestämmelser finner du på vetenskapsområdet för medicin och farmacis webbsida.För anställning som doktorand krävs att innehavaren är antagen eller kommer att antas till forskarutbildning.

Kvalifikationskrav
Av mycket stor vikt är intresse för att förstå och använda olika forskningsmetoder och statistik, att kunna uttrycka sig mycket väl på svenska och engelska i tal och skrift, självständighet, samarbetsförmåga, engagemang och uthållighet. Det ses som meriterande att vara legitimerad psykolog.

Tidigare arbete inom hälso- och sjukvård är meriterande. Erfarenhet från undervisning och forskning, gärna från universitet samt kliniskt arbete som psykolog är meriterande. U-CARE är ett tvärvetenskapligt forskningsprogram och erfarenhet av samt intresse för att samarbeta med personer med olika professionella erfarenheter och bakgrunder är meriterande.

Ansökningsförfarande
Din ansökan ska innehålla CV, kopior av examensbevis och betyg, examensarbete/n, eventuella publikationer samt ett personligt brev. Av brevet ska bl.a. framgå: erfarenhet av att delta i vetenskapligt arbete, anledning till att du vill gå en forskarutbildning, vad som engagerar dig, och hur du föreställer dig din framtida karriär. Uppge kontaktuppgifter till minst två referenspersoner.

Urval av sökande kommer att ske enligt: uppfyllande av behörighetskrav och kvalifikationskrav, tidigare erfarenhet av forskning och kliniskt arbete samt personlig lämplighet. Urval görs av forskargruppsledare och handledare och beslut fattas av institutionsstyrelse.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Löneplacering sker enligt lokala riktlinjer vid Uppsala universitet.

Bestämmelser för doktorandstudier finns i Högskoleförordningen 5 kap 1-7 §§.

Upplysningar lämnas av forskargruppsledare, professor Louise von Essen, 018-471 3483 och docent Erik Olsson, 018-471 6663.

Välkommen med din ansökan senast den 17 september 2017, UFV-PA 2017/2873.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 171001
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2017/2873
Facklig företrädare
  • Ellena Papaioannou, Seko, 018-471 3315
  • Per Sundman, Saco-rådet, 018-471 1485
  • Suzanne Borén Andersson, TCO/ST, 018-471 6251
Publicerat 2017-08-16
Sista ansökningsdag 2017-09-17

Tillbaka till lediga jobb